DRUGI NASLOV U PARIZU

FOTO: ŠARAPOVA OSVOJILA ROLAND GARROS Kraljica drame pobijedila Simonu Halep

Halep je Šarapovu dovela do ruba, ali na kraju nije imala snage za konačni preokret. Ruskinja je osvojila peti Grand Slam naslov pobjedom 6-4, 6-7(5), 6-4

Trebala su joj tri sata, ali na kraju je pokazala koliko joj to sve skupa znači. Marija Šarapova daleko je više od lijepog lica. Šampionka, koja je jučer u Parizu osvojila drugi Roland Garros.

Zapostavljena Simona

Od posljednjih 12 ženskih finala Roland Garrosa, deset je završilo u dva seta. Sjećamo se raspada Dinare Safine i mečeva koji su subotu, drugu subotu u Parizu, pretvarali u antiklimaks ženskog turnira. Ovo nije bio taj meč, ali ni ta godina. Simona Halep najbolji je dokaz. Djevojka koja se slobodno može šetati po ulici bilo kojeg velegrada jučer je pokazala koliko je nepravedno zapostavljena. Odvela je Šarapovu do ruba, ali na kraju nije imala snage za konačni preokret. Ruskinja je osvojila peti Grand Slam naslov pobjedom 6-4, 6-7(5), 6-4.

Ponovno u tri seta

Šarapova je prvi put u posljednja četiri meča dobila prvi set, ali ponovno nije uspjela završiti posao u dva. kada je Halep dobila tie-break, činilo se da ima mentalnu prednost. Ipak, kraljica drame znala je kontrolirati stvari i kada se Halep vratila s 2-4 na 4-4 u trećem setu.

- Ovo je jedan od najboljih finala Grand Slama posljednjih godina i zato sam presretna što sam pobijedila - rekla je uplakana Marija.

Finale parova

Francuzi Julien Benneteau i Edouard Roger-Vasselin pobjednici su turnira parova za tenisače ovogodišnjeg Roland Garrosa, oni su u finalu svladali Španjolce Marcela Granollersa i Marca Lopeza sa 6-3, 7-6 (1).

Svoj četvorici igrača ovo je bio prvi nastup u finalu nekog "grand slam" turnira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:08