POVRATAK TENISU

DOSTA MU MIROVINE Ivan Ljubičić postaje trener Miloša Raonica!

 Šime Šokota/CROPIX

Nakon poraza od Fernanda Verdasca u Madridu, Milos Raonic, jedan od najboljih mladih tenisača, otkazao je suradnju višegodišnjem treneru, Španjolcu Galu Blancu, koji je bio vrlo dobar tenisač, jedan od rijetkih koji zna za pobjedu nad Peteom Samprasom.

- Zahvalan sam na svemu što je Galo napravio za mene. Pomogao mi je da ostvarim odlične rezultate, ali još više da postanem bolja osoba. Bez Blanca sigurno ne bih bio tu gdje sam danas. No, zajednički smo odlučili da je vrijeme da krenemo novim stazama. Želim Galu sve najbolje u životu i trenerskoj karijeri.

Raonic je i u Rimu izgubio u 1. kolu, ovaj puta od njemačkog tenisača Philippa Kohlschreibera. U njegovoj loži sjedio je i Ivan Ljubičić, koji je u najboljim igračkim danima bio treći tenisač svijeta, a i danas je maksimalno involviran. TV-komentator, menadžer je Tomaša Berdycha i Andreasa Seppija, a sad je, kažu iz kampa mladog Kanađanina crnogorskog podrijetla, jedan od ili glavni kandidat za novog trenera. Kako bi se reklo, pregovori su u tijelu.

Prema mišljenju Toma Tebbutta, vodećeg kanadskog teniskog novinara, najveći razlog prekida suradnje između Raonica i Blanca gubitak je samopouzdanja najboljeg Kanađanina i 16. tenisača svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:03