PORAZ NA WIMBLEDONU

ĐOKOVIĆ: 'Marin je igrao sjajno, ovo je bio veliki meč'; ČILIĆ: 'Osjećam da sam sve bliže najboljima'

Težak meč u pet setova, znao sam da će Marin biti agresivan - rekao je Đoković
 AFP

Samo jedan set dijelio je Marina Čilića od pobjede nad Novakom Đokovićem i polufinala Wimbledona, no prvi nositelj i drugi tenisač svijeta izdržao je pritisak zaostatka od 1:2 u setovima, te po deseti put svladao najboljeg hrvatskog tenisača.

Eto, nije se ostvarila ona "nitko nije deset puta zaredom pobijedio Marina Čilića ", Đoković može i to. Srbin nije dopustio da ga ukrcaju u vlak iznenađenja s kojim su iz All England Cluba otišli mnogi favoriti uključujući Rafaela Nadala dan prije i Andyja Murrayja danas. Ne, Đokovića kao da je inspirirao gubitak trećeg seta u kojemu je propustio mnogo prilika (šest break-lopti ukupno kod 2:1 i 4:3) i bez kojega je konačno ostao u tie-breaku. Čini se da je baš taj set uništio Čilića, kao da je ispumpao iz njega sve što je imao, tako da više ništa nije ostalo. Igrao je Marin i nakon toga, trudio se i pokušavao, no Đoković je bio nedodirljiv, pokazao je zašto je godinama u vrhu rang-liste, prvi ili drugi. Čvrst kao stijena, najčvršći kad je promet najgušći. Na žalost, protiv Čilića je potvrdio ono što je Goran Ivanišević rekao uoči starta turnira, da je prvi favorit, jer nema slabe točke i ima savršenu igru za travu.

- Težak meč u pet setova, znao sam da će Marin biti agresivan. Imao sam nekoliko prilika za break na početku drugog seta, ali odigrao sam par loših gemova i dogodio se preokret. Izjednačen meč u kojemu sam u posljednja dva seta ponovo stekao kontrolu, počeo bolje udarati lopticu i bolje servirati - rekao je Đoković pohvalivši Marina.

- Marin je odigrao sjajno, zaista me testirao. Bio je ovo veliki meč...

Marin je dao sve od sebe, dokle je išlo. Kad je govorio prije meča da se nada da će izvući još više nego u Indian Wellsu i Roland Garrosu gdje je uzimao po set Đokoviću, bio je u pravu. Naravno, nadao se pobjedi, dva seta nisu to, nisu ni nekakva utjeha. Utjehe nema u porazu, međutim, kad se ohladi i to će poslužiti kao motiv da bude još bolji, kompetitivniji protiv najboljih.

- Sve sam bliže najboljima, ali pobjeda mi je nažalost još jednom izmakla. Osjećam se malo razočarano, jer imao sam zbilja dobru šansu. Imao sam 2-1 u setovima i mislim da je velika prevaga za čitav meč bio početak četvrtog seta gdje sam dopustio Đokoviću da se vrati u igru i da napravi dva 'breaka' iako sam bio svjestan situacije i znao da moram zadržati intenzitet i da moram mentalno biti 'unutra' i ne dopuštati mu šansu. Ali, jednostavno kontrola mi je izmakla iz ruku i kasnije je, ma koliko pokušavao, bilo teško vratiti se. Ipak, moram biti presretan s četvrtfinalom - rekao je Čilić, te dodao:

- Danas niti servis nije funkcionirao najbolje, ali sam s ostatkom igre uspio nadoknaditi taj zaostatak. No, eto, nisam uspio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 00:41