BORBA ZA POLUFINALE

Đoković dobio Nadala i čeka pobjedu Söderlinga

Rafael Nadal of Spain returns the ball to Robin Soderling of Sweden during their ATP World Tour Finals first round tennis match in London November 23, 2009. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN SPORT TENNIS)
 Reuters

LONDON - Novak Đoković obavio je svoj dio posla, a sada mora čekati ishod meča između Robina Söderlinga i Nikolaja Davidenka da sazna hoće li igrati u polufinalu ATP finala, turnira osmorice najboljih svjetskih tenisača.

Đoković je u posljednjem kolu skupine B u londonskoj O2 Areni svladao Rafaela Nadala sa 7-6(5), 6-3 i došao na omjer od dvije pobjede i jednog poraza. No, ukoliko Davidenko u večernjem meču pobijedi Söderlinga, koji je sigurno u polufinalu, srpski tenisač neće među četvoricu najboljih.

Treći tenisač svijeta je do prvoga seta došao tek nakon tie-breaka iako je prije toga dva puta oduzimao servis Španjolcu. No, Nadal se oba puta uspijevao vratiti, ali ne i nakon što je Đoković u tie-breaku poveo sa 6-2. Spasio je drugi igrač svijeta tri set-lopte, ali četvrtu nije mogao.

U drugom je setu Srbin do breaka došao u četvrtom gemu, ali ovaj put vodstvo više nije ispuštao i mirno je priveo meč kraju.

Nadal je tako ATP finale završio s tri poraza i bez osvojenog seta. Ostao je tako na 399 pobjeda na Touru u karijeri, a za jubilarnu će morati pričekati sljedeću godinu. Zanimljivo je da Nadal, počevši od poraza protiv Rogera Federera u finalu Madrida (17. svibnja), protiv igrača iz Top 10 kluba ima omjer pobjeda i poraza 1-9!

ATP finale, skupina B, 3. kolo:

Đoković – Nadal 7-6(5), 6-3

Davidenko – Söderling (kasnije)

Redoslijed: 1. Söderling 2-0 (razlika u setovima 4-0), 2. Đoković 2-1 (4-3), 3. Davidenko 1-1 (3-2), 4. Nadal 0-3 (0-6)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:37