ATP U UMAGU

Dodig u drugom kolu, Bolelli zaustavio Veića

 Goran Šebelić / Cropix

Hrvatski tenisač Antonio Veić nije se uspio plasirati u 2. kolo Croatia Opena, ATP turnira koji se za nagradni fond od 450.000 eura igra na zemljanim terenima u Umagu.

Veić, 180. igrač svijeta, dobio je pozivnicu za nastup u glavnom turniru, ali nije je uspio iskoristiti. Talijanski kvalifikant Simone Bolelli pobijedio ga je sa 7-6(3), 6-3 nakon jednog sata i 55 minuta igre.

Imao je Lošinjanin prilika protiv 109. tenisača svijeta u oba seta, ali nije ih uspio kapitalizirati. U četvrtom je gemu imao čak četiri šanse za break, ali kad ih je propustio, stigla je kazna jer je odmah potom izgubio svoj servis. Međutim, Bolelli nije znao sačuvati prednost i odmah je Veiću uzvratio prepuštanjem svoga servisa. Osvajač seta se na kraju odlučivao u tie-breaku, a u njemu naš tenisač nije imao izgleda, ostao je na samo tri poena.

To ga, međutim, nije izbacilo iz ritma budući da je drugi set otvorio obratom, ali sada ga ni on nije uspio sačuvati. Talijan mu je odmah uzvratio, a onda u šestom gemu napravio još jedan break koji mu je bio dovoljan za pobjedu u prvom međusobnom dvoboju protiv Veića.

Hrvatski dvoboj između Ivana Ljubičića i Ivana Dodiga dogodit će se u 2. kolu teniskog ATP turnira u Umagu (zemljana podloga, nagradni fond 450.000 eura).

I dok je Ljubičić bio slobodan na startu turnira, Dodig (153. na svijetu) je 1. kolu pobijedio još jednog imenjaka, Španjolca Navarra sa 6-3, 6-4 nakon jednog sata i 39 minuta igre na središnjem terenu.

Nije Međugorac dobro otvorio meč, već je u prvom gemu izgubio servis, ali 150. igrač svijeta to nije znao iskoristiti. U šestom je gemu, pri svome vodstvu 3-2, i sam izgubio servis, nakon čega vdo kraja seta više nije uzeo ni gem.

Dodig je s dva breaka pospremio set u džep, a onda na početku druge dionice došao i do novog obrata. No, nije to iskoristio da mirno privede meč kraju, već je dopustio Navarru da mu u šestom gemu uzvrati breakom. Naš je tenisač, međutim, smogao snage za još jedan uspješan napad na Španjolčev servis što se ovaj put pokazalo dovoljnim i za pobjedu.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj između Dodiga i Navarra, a skor je sada izjednačen (2-2).

ATP Umag, 1. kolo:

Dodig – Navarro 6-3, 6-4

Bolelli – Veić 7-6(3), 6-3

O. Rochus – Petzschner (5) 6-2, 6-3

Seppi – M. Gonzalez 6-3, 3-6, 6-1

Hajek – G. Melzer 6-4, 6-3

Cuevas – Vagnozzi 6-4, 6-1

Robert – Patience 6-3, 6-2

Starace – Stahovski (7) 6-3, 6-7(5), 6-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 14:15