HRVATI OPET U VRHU

Čilić: Sjajno je vidjeti povratak Ljube u vrh

 Neja Markičević / Cropix

Marin Čilić uoči drugog ATP Masters 1000 turnira sezone u Miamiju zrači dobrim raspoloženjem. Posebno ga je razveselio uspjeh Ivana Ljubičića u Indian Wellsu.

Čilić je, kao i prošle sezone, odlično započeo sezonu. Opet je osvojio turnire u Chennaiju i Zagrebu, a na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu u Melbourneu, ostvario je najbolji rezultat karijere plasmanom u polufinale. Valja podsjetiti da je na tom turniru pobijedio dvojicu Top 10 igrača, Juana Martina del Potra i Andyja Roddicka.

U Indian Wellsu je podbacio, jer je izgubio već u prvom nastupu od Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza 7-6, 6-0. No, ukupni dojam o sezoni je i dalje odličan, upisao je 18 pobjeda i samo tri poraza.

- Fizički sam napredovao, a plasman u finale Australian Opena dao mi je dodatno samopouzdanje. Obranio sam i naslov u Zagrebu nakon Melbournea. Dobro sam se osjećao do sada ove sezone, a sada imam zadatak zadržati dobru formu i pokušati napraviti neki zapaženiji rezultat na Masters 1000 turnirima i još poboljšati bodovno stanje, kako bi se što više približio momcima na vrhu ATP ljestvice.

Očekuje vas treći nastup u Miamiju. Dosada još niste prošli dalje od trećeg kola. Možete li to učiniti ove godine?

- Prošle godine sam odigrao dosta dobar meč u 3. kolu protiv Davida Ferrera, ali sam ipak izgubio u tri seta. Držim da mi uvjeti ovdje u Miamiju odgovaraju, iako zna biti dosta vlažno. Lopte dosta dobro odskaču, što pogoduje igračima s dobrim servisom. Nadam se da ću igrati dobro i iskoristiti te uvjete za igru koje mi odgovaraju.

Hrvatski tenis uživa u velikim rezultatima, a posljednji takav ostvario je Ivan Ljubičić osvajanjem Indian Wellsa. Da li ste razgovarali s njim nakon njegovom trijumfa?

- Nisam još, samo sam mu poslao SMS poruku i čestitao mu. Istinski sam se radovao njegovoj pobjedi, znam koliko mu to znači. To je najveći turnir u karijeri koji je osvojio, njegov najveći trijumf. Sjajno je vidjeti da se Ljubo vratio u vrh svjetskog tenisa, vidjeti još jednog hrvatskog igrača ovako blizu meni na rang ljestvici.

Marin je na kraju prokomentirao i jednu zanimljivost izvan terena.

- Ovdje u Miamiju je sa mnom uz brata i kuma, koja je zadužena za kuhanje i slične stvari. Tako imam priliku uživati i ovdje u domaćoj hrani. Puno vam to znači, jer ne morate trošiti energiju na izlaske vani u restorane. Naravno, kada ima vremena, rado izađem malo u grad. Što kuma kuha? Svako jelo dobro priprema, a najbolje radi kolače i tjestenine – zaključio je uz osmijeh Marin Čilić.

U Miamiju je sedmi nositelj, a nakon slobodnog prvog kola slijedi mu meč protiv pobjednika iz susreta Stephane Robert - Andreas Beck. Čilić s niti jednim od te dvojice tenisača nije igrao u karijeri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:29