NAKON ŽDRIJEBA

Čilić 14., Ljubičić 24. nositelj Australian Opena

Ivan Ljubicic of Croatia celebrates after winning his final tennis match against Michael Llodra of France at the Grand Prix Tennis indoor tournament, in Lyon, central France, Sunday, Nov. 1, 2009. (AP Photo/Laurent Cipriani)
 AP

Švicarac Roger Federer i Amerikanka Serena Williams očekivano su ponijeli uloge prvog nositelja / nositeljice prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena.

Uloge nositelja određene su prema renkingu na ATP, odnosno WTA ljestvici, samo uz jednu iznimku, Belgijanku Yaninu Wickmayer.

Naime, iako je trenutno 16. na WTA ljestvici, Wickmayer nije postavljena za nositeljicu jer nije predala prijavu za turnir kada je za to bilo vrijeme, u studenom prošle godine. Razlog je bila njena suspenzija zbog kršenja anti-dopinške regulative i striktnog pravila o prijavi mjesta boravka Svjetske antidopinške agencije (WADA), koju je kasnije poništio Belgijski sud.

Sada Wickmayer ima pravo nastupa na Australian Openu, ali će put u glavni ždrijeb morati tražiti preko kvalifikacija u kojima je postavljena kao prva nositeljica.

Hrvatska će u glavnom ždrijebu imati dvojicu rangiranih predstavnika, oba u muškoj konkurenciji. Najbolji hrvatski reket Marin Čilić postavljen je za 14. nositelja, a Ivan Ljubičić za 24. nositelja.

Službeni ždrijeb Australian Opena bit će održan u petak, a u njemu će sudjelovati bivši najbolji tenisač svijeta John McEnroe kao i pobjednica Roland Garrosa iz 2008. godine, Srpkinja Ana Ivanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 09:36