TENIS

ATP Dueselldorf: Karlović i Delić među osam, Tomljanović i Lučić Baroni ispale

 AFP

Hrvatski tenisač Mate Delić probio se u četvrtfinale ATP turnira u Dueselldorfu svladavši njemačkog igrača Dustina Browna s 6-3, 6-0 za samo 46 minuta igre.

Delić, 20-godišnji Splićanin koji je tek 211. na ATP listi, došao je do jednog od najvećih uspjeha karijere, tim više što je u Duesseldorfu igrao i kvalifikacije. Protiv crnoputoga Nijemca, koji je 87. igrač svijeta, odigrao je još jedan izvrstan meč, ne izgubivši nijednom svoj početni udarac, a četiti puta je oduzimao servis Brownu.

Delića u četvrtfinalu čeka prvi nositelj, Nijemac Philipp Kohlschreiber. Hrvatski tenisač Ivo Karlović također se plasirao u četvrtfinale nakon što je danas u drugom kolu pobijedio Srbina Nikolu Milojevića sa 6-4, 7-5 poslije sat i 12 minuta igre. Karlović je odlično servirao protiv 581. igrača svijeta, pa Milojević nije imao niti jednu priliku za "break". Osvojio je samo pet poena na servis hrvatskog igrača. U četvrtfinalu Karlović ide na Argentinca Juana Monaca.

Hrvatske tenisačice Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić Baroni zaustavljene su u drugom kolu WTA turnira u Strasbourgu od predstavnica Kazahstana, odnosno Portorika. Tomljanović je izgubila od igračice iz Kazahstana Zarine Diyas sa 4-6, 6-7 (4) poslije sat i 30 minuta igre, dok je Mirjana Lučić uvjerljivo poražena od Portorikanke Monice Puig sa 3-6, 1-6 za samo 66 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:25