DVOBOJ SERVERA

Andy Roddick prejak za Ivu Karlovića

Hrvatski tenisač na cijelom turniru u Queen's Clubu nije izgubio servis, ali je morao čestitati drugom nositelju turnira

LONDON - Kad se na travnatom terenu susretnu dva sjajna servera kao što su Ivo Karlović i Andy Roddick onda nam je svima jasno da ćemo čekati tie-break kako bi saznali tko će osvojiti set. Iako 'Div sa Šalate' nije na cijelom turniru u Queen's Clubu izgubio servis ipak je morao napustiti teren pognute glave u četvrtfinalu jer je Amerikanac bio bolji sa 7-6 (4), 7-6 (5).

Roddick i Karlović držali su suvereno svoje servise tijekom cijelog servisa, a Karlović je dobio bitku as servisa. Zagrepčanin je imao 26, a Roddick 24 neobranjiva servisa. U 13. igri prvog seta Amerikanac sjajno vraća servise našeg tenisača i osvaja set, dok je u drugom setu sve išlo glatko do 6-5 za Roddicka. Tada je stao servis 'dr. Ive' koji se nalazi pred teškom zadaćom 15-40. No, dva sjajna servisa spašavaju jedine dvije break prilike i što je još važnije dvije meč lopte. U drugom tie-breaku Roddick oduzima poen Karloviću kod rezultata 1-1 i povratka u meč nije bilo.

Roddick je do sada slavio u tri susreta protiv 208 centimetara visokog Hrvata, dok je Karlović uspio izboriti jednu pobjedu protiv 6. igrača svijeta prije četiri godine u Madridu sa 3-6 7-6 (7) 7-6 (3). Od 10 setova što su odigrali do Queen'sa sedam ih je završilo u tie-breaku, a jedan je dobiven gem ranije.

ATP Queen's Club, četvrtfinale:



Andy Roddick (SAD/2) - Ivo Karlović (Hrv/9) 7-6 (4), 7-6 (5)

Andy Murray (VB/1) – Mardy Fish (SAD) 7-5, 6-3

Juan Carlos Ferrero (Špa) – Steve Darcis (Bel) 4-6, 6-3, 6-4

James Blake (SAD/6) – Mikhail Jouzny (Rus/14) 7-6 (5), 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:10