'KOKICE' PROTIV LEIPZIGA

‘Mi smo žene, nikad nismo zadovoljne’

Kreće i ženski europski klupski rukomet. Rukometašice Podravke Vegete u subotu 9. siječnja (15.15) igraju utakmicu 5. kola Lige prvakinja
 Robert Šoštarić / Cropix

KOPRIVNICA - U Koprivnicu na utakmicu Lige prvakinja dolazi njemački Leipzig. U Danskoj igraju Viborg i Byasen. Na tablici vodi Viborg sa 5 bodova, druga je Podravka Vegeta, a treći Byasen sa 4 boda, dok je Leipzig četvrti sa 3 boda. U zadnjem kolu Podravka Vegeta gostuje kod Viborga, a Byasen u Leipzigu. Prve dvije ekipe idu u četvrtzavršnicu Lige prvakinja, treća u Kup kupova.

Na konferenciji za novinare Svitlana Pasičnik prenijela je sportsko ozračje ekipe:

- Treniramo dobro, raspoloženje u ekipi je dobro, nadam se da ćemo to raspoloženje prenijeti na subotnju utakmicu i da će rezultat biti pozitivan za nas, jer u toj utakmici možemo puno toga dobiti. Pozivam što više navijača da nas dođu bodriti, ipak se pokazalo da je publika naš osmi igrač. Eto, dođite - rekla je Cvita.

Maja Zebić prišla je najavi analitički:

- Prvu utakmicu u Leipzigu igrale smo u grču. Nismo bile svjesne da smo mogle pobijediti, na kraju smo izgubile s tri razlike. Igramo kod kuće, a svima smo pokazale da doma možemo dobiti i prvaka Europe, pa zašto ne bismo mogle i Leipzig. To je jedna od naših najbitnijih utakmica, dobro se za nju pripremamo i dokazat ćemo se u subotu i na parketu. Još mi je i mamin rođendan pa ću joj za darovati tu pobjedu - želja je i obećanje Maje Zebić

Stalno se provlači teza da je Podravka Vegeta u nekakvom “bedu”. Puno je priča o neizvjesnoj financijskoj situaciji. Nadamo se da će biti za kruh, čuli smo da ste dobile i neke zaostatke, no pitanje je kako se cjelokupna situacija odražava na vaš rad, vaše treniranje, motivaciju za utakmicu, pogotovo kad je ovako važna? Koliko mislite o jednom i drugom, pitali su novinari.

- Pa, dobro, za kruh smo uvijek imale i u slučaju da nismo imale, klub nam je pomagao koliko je mogao, jer je takva situacija, imale smo razumijevanja, ali - žene smo! Uvijek nam nešto fali. No kad dođe trening, sve rade i nema prigovora - rekla je Svitlana Pasičnik i dodala u svom stilu: - Možemo kvocati koliko god želimo, ali rad je rad. Mislim da cijela situacija oko Podravke nije imala puno utjecaja. Osjetilo se tu i tamo i u klubu, ali nije puno. Kako smo radile prije, tako smo i nastavile. Mislim da i trener to može potvrditi. Bile smo malo nezadovoljne, ali to je bilo normalno.

U javnosti se, naime, stvorila pogrešna slika da je u klubu sve loše, da svi pate, da ste u tuzi...

- Ma, gledajte! Da je toliko loše, ne bi rezultati bili kakvi jesu. Završili smo sezonu prve u državi, vodeće smo u Regionalnoj ligi i s četiri boda smo u Ligi prvakinja. Da sve to tako utječe, bio bi potpuni raspad, bar tako mislim, ali nije.

Maja Zebić pak dodaje: - Mislim da je loše stanje iza nas i da će sve ići nabolje. Neki novčani zaostaci su stigli i sve vodi dobromu.

Ana Lovrak nije ‘financijski slučaj’

Lijevo krilo, alternacija Maji Zebić, Ana Lovrak, otišla je u Osijek. Raspričalo se da je to zbog novca. Ne znamo koji klub može bolje platiti igračice osim Podravke, pa je u tom smislu i pitanje za direktora Marijana Domovića:

- Meni je rekla da je došla na prekretnicu, da nema više profesionalnih ambicija, da želi igrati amaterski, u Osijeku joj je obećano radno mjesto i tamo će se zaposliti, tamo joj je dečko i želi zasnovati obitelj, i to je razlog koji mi je navela - objasnio je Domović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:16