SRUŠILI 'DREAM TEAM'

Zrnić i Vuković: HSV ne smije izgubiti dvaput zaredom

Vedran Zrnić i Drago Vuković su s Gummersbachom u Bundesligi ‘razvalili’ Lackovićev, Vorijev i Duvnjakov Hamburg. No, oni nemaju recept s kojim to može CO Zagreb ponoviti u nedjelju
 www.hsvhandball.com

ZAGREB - Vuk i Zrna odigrali su najbolje uloge u utakmici i upravo su oni utišali Color Line Arenu i nanijeli HSV-u najteži domaći ovosezonski poraz. Vuković je zabio sedam pogodaka, a Zrnić čak 12.

- Odigrali smo ‘divlju’ 3-3 obranu na koju se Hamburg nije snašao. Teško je reći zagrebašima - uzmite taj recept i pobjeda je vaša. Maglajlija i Bašić moraju pronaći neku drugu ‘foru’ za pobjedu. Mi smo pokazali da nisu nepobjedivi i da je takvo nešto moguće - poručio je Vedran Zrnić.

Kao i Maglajlija, Zrnić smatra da će poraz mobilizirati Hamburg:

- Oni si ne mogu dopustiti dva teška poraza u nizu i zato će u Zagrebu igrati maksimalno motivirano. Koliko smo Zagrebu pokazali da se HSV može pobijediti, toliko je to možda i veliki minus.

Drago Vuković pozvao je na oprez. Priznao je da ga je iznenadila pobjeda nad favoriziranim suparnikom:

- Ne znam ni sam kako se to dogodilo. Nama se sve poklopilo, a njima ništa nije polazilo za rukom. Imali su tako loš dan da smo ‘do sutra’ mogli igrati, a oni nam ne bi mogli ništa. No, Zagreb ne treba očekivati takav Hamburg. Neće im se takvo nešto ponoviti te je jedini način da ih se pobijedi da se Zagrebu puno toga poklopi.

Vuković očekuje tešku utakmicu u kojoj nema favorita:

- Šanse su 50-50. Utakmica će se igrati gol za gol i da se nitko neće odlijepiti i napraviti ranu veliku prednost. Raduje me što će se opet igrati u prepunoj Areni. To je lijepo, vidi se koliko naši ljudi vole rukomet.

Zrnić i Vuković nisu pronašli “najslabiju kariku” u momčadi Hamburg jer je riječ “o momčadi koja na svakoj poziciji ima dva vrlo jaka igrača”.

Zagreb će opet morati tražiti malo čudo za pobjedu. Kao i protiv Ciudad Reala. Prvi put nije uspjelo, na redu je “popravni” koji će biti znatno otežan neigranjem ozlijeđenog Tončija Valčića.

Četiri poraza i remi Hamburga

Göppingen - Hamburg 36-35

Kiel - Hamburg 29-29

Hamburg - Gummersbach 31-39

Hamburg - Ciudad Real 26-32

Ciudad Real - Hamburg 30-28

Tri poraza CO Zagreba

Hamburg - CO Zagreb 35-26

Ciudad Real - CO Zagreb 32-27

CO Zagreb - Ciudad Real 24-27

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:23