KANAĐANI SI DALI TRUDA

ZOI: Smještaj nikad bolji, organizacija odlična

 AFP

Prvi dio hrvatske olimpijske delegacije pristigao je u Vancouver pa nakon toga u dva sata vožnje udaljeni Whistler, u kasne večernje subotnje sate.

Tijekom nedjelje u Whistler je stigao i srebrni olimpijac iz Torina, skijaš Ivica Kostelić s reprezentativnim kolegama Natkom Zrnčićem-Dimom i Ivanom Ratkićem.

Nakon napornog puta većina olimpijaca imala je dan odmora, odnosno poneki su se uputili u teretanu, lagano rastrčavanje i šetnju kroz Olimpijsko selo u Whistleru. Hrvatska delegacija odlično je pozicionirana u Selu - svega 200 metara od restorana, teretane, prostora za slobodno vrijeme i glavnog transportnog centra. A smještaj, prema riječima šefa Misije Damira Šegote, nikad nije bio bolji:

- Do sada je ovo najbolji smještaj; za olimpijske prilike čak možemo reći da je luksuzan.

Šef Misije također je izrazio zadovoljstvo organizatorima:

- Nema nervoze koja je bila prisutna na prethodnim Igrama, također nismo imali nikakvih problema prilikom dolaska, bilo je zaista užitak raditi s njima. Vjerojatno razlog leži i u činjenici kako u VANOC-u radi većina menadžmenta koji je radio i na Igrama u Salt Lake Cityju 2002. i Torinu 2006.

Izgledom Sela, kao i smještajem, zadovoljni su i sami sportaši koji su bili nemalo iznenađeni komfornim sobama i blizinom svih objekata.

Dio hrvatske olimpijske delegacije koja broji 47 članova smješten je u Selu u dvosobnim i trosobnim apartmanima, a dio izvan Sela, u Whistler Creeksideu gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju.

Hrvatska olimpijska delegacija dobila je na ispomoć šest asistenata, volontera, od kojih je pet podrijetlom iz Hrvatske.

Joseph Boskovich, dolazi iz bračke ribarske obitelji; rođen je u Vancouveru gdje danas ima iznimno uspješnu odvjetničku kancelariju. Bjanka Bulić, mlada marketinška stručnjakinja dolazi iz Toronta, a ostali kanađani hrvatskog podrijetla žive i rade u Vancouveru - Marko Deković, Teresa Mišić i Dario Todorović. Matthew Ramsey po zanimanju ekonomist rođen je i živi u gradu domaćinu XXI. ZOI, u Vancouveru.

Oni su samo kap u moru 25.000 volontera koji su se prijavili raditi za dobrobit zajednice i olimpijskog pokreta. Kao što je rekla Bjanka:

- Nikad neću otići na Olimpijske igre i ovo mi je prilika biti dio povijesti, dio olimpizma i svega pozitivnog što ga okružuje.

Ceremonija podizanje hrvatske zastave u Olimpijskom selu u Whistleru, održat će se u utorak u 16 sati po lokalnom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 12:03