ENFANT TERRIBLE

Zbog udaranja suca Dragoviću opet doživotna kazna

Zdenko Dragović, enfant terrible hrvatskog rukometa, zaradio je drugu doživotnu kaznu i onemogućeno mu je bavljenje tim sportom do kraja života
Metkovic, 171008.Konferencija za novinare RK Metkovic.Metkovskom sportskom klubu koji se od 15. svibnja nalazi u stecaju Ustanova sportski objekti Metkovic zabranila do daljnjeg koristenje sportske gradske dvorane Metkovic.Na slici: Zdenka Marusic stecajna upraviteljica kluba i sportski direktor kluba Zdenko Dragovic.Foto: Denis Jerkovic / Cropix
 Denis Jerkovic / Cropix

ZAGREB - Dragoviću je drakonsku kaznu izrekao povjerenik za natjecanje Premijer lige Mihovil Varga. Ne, nije riječ o teškom zločinu, kako se može pomisliti, već je Dragović drugi put u zadnjih desetak godina povrijedio sve sportske norme nacionalne rukometne organizacije. Zaradio je drugi “crveni karton” zato što je nakon prvog amnestiran i vraćen u rukometno društvo.

Što je ovaj put napravio Dragović? Na utakmici Metković - Siscia kao službeni predstavnik domaćeg kluba, pri rezultatu 33-30 za goste, napustio je klupu i fizički napao suca Ivana Klapeža.

- S obzirom na opetovano devijantno ponašanje, Dragoviću sam izrekao prvostupanjsku kaznu doživotnog ‘izgona’ iz rukometa. Nije mu to prvi težak prekršaj i kazna nije mogla biti blaža - rekao je povjerenik Mihovil Varga nakon što je novinarima prikazana snimka sporne utakmice na kojoj je vidljivo Dragovićevo neprihvatljivo ponašanje tijekom kojeg je prvo rukom, a zatim i nogom udario Klapeža.

Podsjećamo, prvu doživotnu (poslije oproštenu) kaznu Dragović je dobio prije desetak godina kada je u završnici PH u petoj utakmici sa Zagrebom s terena povukao momčad Metkovića.

Dragović se brani da suca nije ozlijedio nego da je napad bio samo “figurativan”. Ovaj je, pak, u svom izvješću napisao sljedeće: “Kako točno opisati situaciju? Ne znam točno, no fizički je napad bio evidentan”.

Prema propisnicima HRS-a, sve je kristalno jasno. Dragović je, kako je to netko rekao, “aždaja s više glava, kao mačka ima više života”. Iako i on i Metković imaju pravo žalbe, teško je da će se Dragović opet izvući. Na sportskim se terenima, na onima koji odgajaju mlade, takve scene zaista ne smiju događati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:02