BESPOŠTEDNA BITKA

Vonn i Mancuso naoštrile nokte u borbi za pozornost

Lindsey Vonn i Julia Mancuso već dugo nisu najbolje prijateljice. Odnosi se u Vancouveru svaki dan sve više zaoštravaju
 www.nevasport.com

ZAGREB - Američka skijaška reprezentacija u Whistleru doživljava velike trenutke. Osam osvojenih medalja uoči posljednje dvije discipline čine ih najboljom nacijom Igara. Međutim, rezultatski uspjeh našao se u sjeni sukoba koji je tijekom Igara evoluirao u pravi “chick fight”.

Dvije skijašice koje privlače pozornost na stazama i izvan njih očito nisu spremne podijeliti pozornost. Lindsey Vonn i Julia Mancuso naoštrile su nokte, a majstor za rasvjetu našao se u velikoj nedoumici u koga uperiti svjetla reflektora.

U natjecanju “Amerika traži najveću skijašku zvijezdu” očito nema pravila i sve je dopušteno kako bi se omelo suparnicu. Osim već apsolviranih priča o tome kako je Lindsey egocentrična štreberica, a Julia surferica s povremenim izletima na snijeg, u okršaj su uvedene i nove, neverbalne discipline.

Zato se valjda i Vonn, nakon izlijetanja pred kraj prve veleslalomske vožnje, odlučila za produljeni boravak na stazi. Barem je to tako doživjela Mancuso, koja je zaustavljena na polovici staze jer je skijala odmah iza sunarodnjakinje. Bez obzira što je Lindsey pri padu slomila prst, Julia nije bila presretna što joj je onemogućeno da dođe do cilja u prvom pokušaju.

- Frustrirajuće je kada moraš ponavljati vožnju, pogotovo u veleslalomu, gdje je energetska potrošnja najveća. Za drugi start više nisam imala snage, a i staza je bila već jako uništena - rekla je Mancuso, koja je nakon prve vožnje zauzela 18. mjesto, a u ponovljenom startu krenula tek 31. iako je imala startni broj 18.

Vancouver je trebao biti “Vonncouver”, ali izlijetanja u superkombinacijskom slalomu (prva nakon spusta) i prvoj vožnji veleslaloma (35 stotinki prednosti na posljednjem prolazu) onemogućile su takav rasplet situacije. Ako je vjerovati riječima Mancuso, Lindseyini lošiji rezultati pokvarili su “feel good factor” u cijeloj momčadi.

- Ostalima je teško iskoristiti potencijale zbog stalne borbe za pozornošću. Primjerice, na sastancima nakon utrka atmosfera je očajna ako Lindsey ne odskija dobro - rekla je Mancuso u intervjuu Sports Illustratedu.

Vonn, prikazana kao egocentrična primadona, ipak pokušava smiriti uzavrelu situaciju:

- Uvijek sam navijala za sve kolegice i veselila se njihovim uspjesima. Žao mi je što je Julia izjavila neke stvari koje ne stoje, ali nadam se da ćemo to riješiti između sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:48