'OSJEĆAM UMOR'

Vlašić uoči početka nove sezone: Ni sama ne znam kakva sam

Najbolja hrvatska sportašica tijekom nekoliko će mjeseci obići četiri kontinenta
 Nikola Vilić/Cropix

SPLIT - Blanka Vlašić planski je preskočila dvoranski dio sezone, a u najavi prvog natjecanja na otvorenom (15. svibnja u Šangaju) priznaje da je umornija nego ikad prije.

Sve je podređeno OI

- Pripreme su bile toliko intenzivne da osjećam umor, ali ne sumnjam da ću biti na vrhuncu forme kad to bude najpotrebnije. Od prvog natjecanja ne očekujem čuda. Šangaj neće ponuditi pravu sliku mojih mogućnosti u ovoj sezoni. Ambicija je uvijek ići na prvo mjesto. Znam da smo dobro radili, ali, vjerujte, ni sama ne znam kakva sam - u svojem će stilu Splićanka koja si je isplanirala nekoliko “highlighta” sezone.

Svjetsko prvenstvo u Koreji (1. rujna) te mitinzi Dijamantne lige bit će glavni izazovi koji su postavljeni pred tim Vlašić, kao i nastup u Splitu na najljepšoj pozornici na otvorenom, splitskoj Rivi.

- Svi su planovi podređeni OI u Londonu 2012. godine i pokušaju da tamo uzmemo zlato. Osim toga, Blanka brani dvostruku krunu prvakinje svijeta te, ako bi taj podvig ponovila u Koreji, bila bi prva u povijesti kojoj je to uspjelo - najavljuje Joško Vlašić, koji je okupio superjak tim oko najbolje svjetske visašice, a u njemu su uz trenere i liječnici te stručnjaci svih profila.

Preživjela pripreme

- U ovom trenutku ne razmišljam ni o svjetskom prvenstvu ni o olimpijskim igrama. Gledam samo kako bih što bolje odradila svaki sljedeći trening jer znam da ću sav taj rad na kraju naplatiti. Svake godine hodamo po rubu i podižemo ljestvicu očekivanja, a sad mi je najvažnije da sam preživjela i ove pripreme - kaže Blanka Vlašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:24