SPEKTAKULARNO!

VIDEO: ZASTRAŠUJUĆA UVERTIRA Nikad čovjek nije letio tako daleko na Planici! Pogledajte kako je završio 'beskrajni' let!

 Printscreen: YouTube

Krajem tjedna u slovenskoj Planici održavaju se natjecanja u skijaškim letovima (prvo već sutra u 10 sati), zadnja u tekućoj sezoni Svjetskog kupa.

Kao što ljubitelji ovog divnog sporta znaju, sezona 15/16 je prošla u znaku Petera Prevca - on je odavno osigurao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, a na Planici će loviti rekorde Gregora Schlierenzauera te možda i najdulji let na skijama u povijesti čovječanstva.

Da bi se to vrlo lako moglo dogoditi na današnjoj je probi Letaonice braće Gorišek pokazao 18-godišnji Slovenac Tilen Bartol.

On je poletio 252 metra, što je pola metra duže od svjetskog rekorda Andresa Fannemela iz Vikersunda (i tri pol metra duže od Prevcovog rekorda Planice) , ali je nažalost pri doskoku pao pa se podvig smatra nevažećim.

Inače, to nije najduži let u povijesti, ako računamo i one koji su završili padom, budući da je Rus Dimitrij Vasiljev prošle godine u Vikersundu poletio na 254 metra pa završio na leđima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 07:22