BRZO KLIZANJE

VIDEO: Trener mu uzeo zlato i 300 tisuća eura

Dvanaesterostruki svjetski prvak u brzom klizanju pokazao je da ni najveći nisu imuni na kardinalne i veoma skupe pogreške
 Reuters

ZAGREB - Bila je to situacija u kojoj Sven Kramer nije mogao izgubiti. Osam krugova prije kraja utrke u brzom klizanju na 10 tisuća metara imao je vremena stati i popiti čaj da se malo ugrije prije nego što osvoji drugo zlato u Vancouveru. Nakon ulaska u cilj s četiri sekunde prednosti ništa mu nije bilo jasno. Pogledao je svoju djevojku koja ga je bodrila na tribinama očekujući široki osmijeh, a vidio je lice koje je odavalo očaj.

- Pomislio sam kako ovo ne može biti dobar znak.

I nije bio! Ubrzo je i Nizozemac saznao ono što je većina navijača u dvorani shvatila nešto ranije. Zahvaljujući amaterskoj pogrešci najveći dugoprugaš današnjice ostao je bez medalje u utrci koja je bila samo nastavak demonstracije njegove dominacije. U kooperaciji sa svojim trenerom Gerardom Kemkersom zaboravio je promijeniti stazu te prijeći iz unutarnje u vanjsku. Iako je sam namjeravao to učiniti, zbog trenerova je savjeta u posljednji čas napravio fatalnu pogrešku. Kemkersu je jasno dao do znanja što misli o njegovoj pomoći.

- Što si to učinio?! - izderao se u lice svome treneru nakon što je ljutito bacio naočale na led.

Kada se ohladio, ipak je preuzeo odgovornost na sebe.

- Promijenio sam odluku zbog savjeta trenera, ali na kraju krajeva je to moja pogreška. Morao sam biti koncentriraniji i odlučiti na temelju instinkta - rekao je Kramer.

Kramkers, koji je jedan od najcjenjenijih stučnjaka u brzom klizanju, priznao je da je ovo “najgori trenutak njegove karijere i pogreška koja će ga obilježiti”. Na stranu njegovo obilježavanje, mi bismo se više zabrinuli nad materijalnim reprekusijama njegove, odnosno njihove omaške. Sudeći prema izvoru Yahoo! Sportsa, 23-godišnjak je gubitak zlata olakšao za otprilike 300 tisuća eura.

Naime, Kramerovi brojni sponzorski ugovori navodno su većinom temeljeni na sustavu bonusa. Srećom, brzo klizanje je u Nizozemskoj među najcjenjenijim sportovima pa mladić iz Heerenveena neće ostati gladan jer je već odavno postao milijunaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:12