VIKERSUND

VIDEO: SLAVIO SLOVENAC, ALI NE ONAJ NA KOJEG SU SE SVI KLADILI Kranjecu pobjeda, Kasai opet oduševio!

Peter Prevc of Slovenia reacts with teammate Robert Kranjec after winning the second jumping of the 64th four-hills ski jumping tournament in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, January 1, 2016. REUTERS/Michael Dalder - RTX20PYP
 © Michael Dalder / Reuters

Na prvom od čak tri natjecanja skijaških letova u norveškom Vikersundu slavio je Slovenac, ali ne onaj za kojeg je većina to očekivala. Robert Kranjec je s dva odlična leta (236 i 239, 5 metara) i 432.8 bodova osvojio prvo mjesto, i to baš na letaonici gdje je prije četiri godine osvojio naslov svjetskog prvaka u skijaškim letovima.

Popularni Robi u međuvremenu nije nestao iz društva najboljih letača, ali njegove izvedbe više nisu bile toliko konzistentne kao nekad. No, Vikersundbakken za Kranjeca očito znači preporod koji mu je donio prvu pobjedu u Svjetskom kupu još od Planice 2013. godine, te ukupno sedmu u karijeri (od čega je čak šest postignuto na letaonicama).

Drugo mjesto pripalo je domaćoj uzdanici, Norvežaninu Kennethu Gangnesu (428.4 boda), dok je na trećem mjestu završio omiljeni skakač svih ljubitelja ovog sporta - Noriaki Kasai, koji je osvojio 418.5 bodova. Japanskom veteranu, koji je već u 44. godini, ovo je drugo postolje u nizu i ostaje se samo zapitati da li će ikada prestati sa skokovima ili će ga dočekati i naši unuci.

Malo razočaranje je "tek" četvrto mjesto Petera Prevca, vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa i daleko najboljeg skijaša-skakača ove sezone. No, kada četvrto mjesto dođe kao razočaranje, to samo govori o nevjerojatnoj sezoni u kojoj sigurno još nije rekao zadnju riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 02:23