UNIŠTIO RIVALA

VIDEO: OVO PODSJEĆA NA ZLATNE DANE MIKEA TYSONA Nezaustavljivi Englez u 97 sekundi demolirao suparnika!

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 12: Anthony Joshua acknowledges the crowd after defeating Gary Cornish for the WBC International Heavyweight title & vacant Commonwealth Heavyweight title during 'Heavy Duty' fight night at The O2 Arena on September 12, 2015 in London, England. (Photo by Leigh Dawney/Getty Images)
 Leigh Dawney / Getty Images / 2015 Getty Images

Englez Anthony Joshua u 97 sekundi uništio je škotskog boksača Garyja Cornisha u glavnom meču subotnje večeri u londonskoj O2 areni.

25-godišnji Joshua, olimpijski prvak u superteškoj kategoriji iz 2012., time je i u 14. dvoboju profesionalne karijere došao do 14. pobjede nokautom (nijedna borba nije otišla dalje od 3. runde) te usput osvojio novi trofejčić - pojas najboljeg teškaša Commonwealtha.

Njegov suparnik Cornish do jučer također nije znao za poraz u karijeri (omjer 21-0, 12 KO), ali se uglavnom borio protiv nedoraslih polu-profesionalaca što se ubrzo vidjelo u meču. Visoki Škot nadobudno je krenuo 'pikati' s lijevim direktom samo da bi Joshua u 50. sekundi meča povezao svoj lijevi direkt i skraćeni desni kroše koji je Cornisha posjeo na pod ringa. Kad se konačno pridigao, mladi je Englez dovršio posao s još tri, četiri moćna udarca koje Škot naprosto nije mogao podnijeti.

U jednoj od prethodnih borbi večeri 27-godišnji Dillian Whyte, Britanac koji je u amaterima svojedobno svladao Joshuu, je također ubilježio novu pobjedu, 16. u karijeri, 13. nokautom. Žrtva još jednog neporaženog Engleza bio je iskusni Amerikanac Brian Minto koji nakon odlične kombinacije Whytea u trećoj rundi više nije mogao nastaviti meč te je odabrao kleknuti i čekati odbrojavanje od 10 sekundi, što je sigurno bila bolja alternativa od žestokih batina.

Minto je prvi puta bio na podu krajem prve runde, a strpljivi Whyte rutinski je odradio sljedećih rundu i pol za novu pobjedu koja ga nosi na megdan gore spomenutom Joshui. Dvojica Engleza boksat će za titulu najbolje britanskog teškaša 12. prosinca, također u O2 areni, a boksačka javnost taj meč željno iščekuje.

Naime, između velikih talenata nema ni grama ljubavi, a Whyte je već najavio kako će uništiti Joshuu koji je očiti miljenik londonske publike i britanske javnosti, za razliku od donekle omraženog mu konkurenta.

'Da sam se ja borio s takvim boksačima kao Joshua, i ja bih imao 16 nokauta. Kad ga pobijedim, bit će to veliki korak za mene' - nadobudno je najavio Whyte.

U svakom slučaju bit će to daleko najopasniji protivnik u karijeri Joshue, kojeg je i Vladimir Kličko proglasio svojim nasljednikom. Eto mu prava prilika da to i potvrdi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:56