OPILA GA POBJEDA

VIDEO: 'MICEK, DOĐI PO MOJU NULU' Mladi neporaženi boksač bahato izazvao Mayweathera

Subotnji meč bio je svojevrsna audicija za 26-godišnjeg Thurmana, čije ime se provlači među kandidatima za novog i potencijalno posljednjeg suparnika u karijeri Floyda Mayweathera
 AFP

Keith Thurman u subotu navečer svladao je Luisa Collaza prekidom nakon sedme runde. Meč je održan u USF Sun Domeu koji se nalazi u Tampi Bay, a težinski limit bio je postavljen za velter kategoriju, dakle do 66.7 kilograma.

Bila je to još jedna u nizu priredbi pod krovom Premier Boxing Championshipa, serije borbi koju je u ožujku ove godine započeo misteriozni Al Haymon, promotor/menadžer koji se smatra najmoćnjim čovjekom u svijetu boksa.

Ujedno je subotnji meč bio svojevrsna audicija za 26-godišnjeg Thurmana, čije ime se provlači među kandidatima za novog i potencijalno posljednjeg suparnika u karijeri Floyda Mayweathera. No, iako je pobijedio Collaza te ubilježio 22. nokaut (tehnički ovaj puta) u 26 mečeva, neporaženi Thurman nije oduševio protiv američkog veterana.

'One Time', kako zovu mladu nadu velter kategorije, dominirao je tijekom prve četiri runde, ali nijednom nije ozbiljno uzdrmao prekaljenog veterana, već je pouzdanim direktom i s par kombinacija (pogotovo u drugoj i trećoj rundi) vrijedno skupljao bodove. No, u petoj rundi Collazo je Thurmana pogodio opakim lijevim krošeom u jetru te je ovaj, vidno uzdrman, u defanzivnom gardu preživo rundu. U podređenom položaju proveo je i većinu šeste runde, da bi pred kraj prešao u napad i vratio inicijativu. Na žalost gledatelja, do tog trenutka vrlo dobar meč doživo je brzi antiklimaks nakon što je Collazo u sedmoj rundi zaradio gadnu posjekotinu iznad desnog oka. Krv je nemilice liptala iz rane te je sudac bio prisljen prekinuti borbu.

Poslije proglašenja pobjednika Thurman nije gubio vrijeme te je odmah izazvao Mayweathera, koji do sada nije pokazao želju da se bori s mladim nokauterom: 'Ja sam mlad i snažan šampion, Floyd! Dođi po mene. Dušo, dođi po moju nulu' - bahatio se Thurman, aludirajući na svoj neporaženi skor, na koji se neprestano i Mayweather poziva.

'One Time' je posljednjih tjedana bio iznerviran činjenicom da Mayweather kao sljedećeg protivnika vidi Berta ili slabo poznatog Mayfielda pa je jedva dočekao svoj trenutak pod svjetlima pozornice. Njegov ogled s Mayweatherom bi sigurno bio bolji meč nego onaj s prethodno spomenutom dvojicom, ali to ne znači da je Thurman već spreman za pobjedu protiv neporaženog Floyda. Po onome što smo jučer vidjeli, par jačih protivnika je ono što njemu treba. Naime, Collazo definitivno ne spada u A listu boraca u velter kategoriji, a nije ni blizu razine najvećeg boksača današnjice. Ako Gospodin Lova još bude na sceni nakon što Thurman odradi nekoliko mečeva s kvalitetnim boksačima, možda će mladi izazivač imati veće šanse. U suprotnom, Mayweather će mu uzeti 'nulu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 10:24