BOKSAČKI SPEKTAKL

VIDEO: KLIČKO PREBIO POVJETKINA 'Meč stoljeća' se pretvorio u jednosmjernu ulicu

Vladimir Kličko (37) sada u profesionalnoj karijeri ima 61 pobjedu i tri poraza, a tri godine mlađem Povjetkinu ovo je prvi poraz u 27 borbi
 AFP

Ako mu je prije meča izrazio poštovanje, ljubav mu je mogao pokazati i negdje drugdje i nakon, ali Vladimir Kličko (61-3-0, 51KO) upravo je u ringu zagrljajima za vrijeme meča pokazao svoju privrženost Aleksandru Povjetkinu (26-1-0, 18KO) koji je pretrpio prvi poraz kao profesionalac. Slavio je Vladimir nakon 12 jednostranih rundi u moskovskoj olimpijskoj areni i obranio sve svoje dragocjenosti, WBO, IBF, IBO i Super WBA naslove svjetskog prvaka teške kategorije, ali neće to biti predstava za memoare velikog boksača. Sve za pobjedu, tako je najavio, a dovoljno je pametan da i provede strategiju koja prolazi. Déja vu iskustvo s malim varijacijama iz runde u rundu.

A nije izgubio niti jednu, nije dobio niti jedan čisti udarac u susretu u kojem je bilo malo boksa, a i to malo, na strani je Povjetkina koji je pritiskao, pogotovo u uvodne dvije runde, čak i malo zbunio Ukrajinca koji je brzo primijenio udri i zgrabi tehniku. Pipkanje, traženje i naštimavanje lijevom, a nakon desne, pogodila ili promašila, Saša Povjetkin bi se našao zaključan.

Nije Kličko mlađi kukavica. Sva tri suca dala su 119-104 za ukrajinskog boksača koji je završio gotovo neokrznut. Povjetkin je kao manji i kraći tražio ulaz, ali bez konkretnog završetka. A i pri ulazu je bio prilično pravocrtan a pri jednom takvom pokušaju, susreo se s kratkom lijevom i završio u nokdaunu u drugoj rundi. Nije bio impresioniran što se ne bi moglo reći za suca u ringu koji je Klička za držanje i guranje kaznio tek u 11. Luis Pabon bio je daleko od zadatka, tada je bilo sve gotovo, a sedma runda bila je prekretnica. Ako je uopće bilo što za preokrenuti. Rus je tri put provjeravao mekoću ringa, desna strana lica bila je već načeta, a sreća u nesreći je da Kličko nije uspijevao na pravi način stopiti desnu bombu sa zgužvanim licem protivnika.

Povjetkin je pokazao volju, hrabrost i cojones, sve potrebno za, kako je napomenuo, sebe, djevojku, majku i Majku Rusiju. Nije prošlo.Pompa je bila spektakularna, meč za zaborav.

Traži se sljedeći, ukrajinski Dosadanjićko je odnio pobjedu, show je uzeo Povjetkin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:03