JOSIP PRIBANIĆ

UPOZNAJTE JEDNOG OD NAJZGODNIJIH HRVATSKIH ODBOJKAŠA Atraktivni Riječanin poziva na posljednje druženje na pijesku u Zagrebu ovog vikenda

Josip Pribanić
 PR

Ovo je odbojkaš na pijesku koji je ovog ljeta zaludio Hrvatsku. Kao dječak dobio je nadimak Kinder, po dječaku sa svjetski poznate reklame za čokoladu. Naočiti Josip Pribanić 24-godišnji je Riječanin koji je pravi zaljubljenik u najpopularniji ljetni sport. Posljednji turnir Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, koji se igra u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, igra se ovog vikenda od 6. do 8. rujna na terenima u Vrapču. U slučaju lošeg vremena organizatori su natkrili gledalište kao i sve popratne sadržaje.

“Trenirao sam plivanje punih deset godina te sam nakon plivanja odlučio prijeći u odbojku. Kada usporedim oba sporta, odbojka na pijesku je teža jer sam na boljem nivou nego što sam bio u plivanju. Za plivanje sam bio dosta talentiran jer su se moji roditelji time bavili, ali sam tada bio jako lijen!” – otkriva Josip Pribanić i dodaje: “U početku sam bio antitalent, ali sam kroz odbojku na pijesku razvio radnu etiku, počeo odgovorno i puno trenirati jer sam htio dokazati da mogu biti bolji. Na svojoj sam koži naučio da je rad bitniji od talenta!”

Novi odbojkaški tereni u Vrapču ovaj će vikend ugostiti brojne Zagrepčane i njihove goste. Provjerite zašto je ovog ljeta odbojka na pijesku bila hit. Najbolji regionalni odbojkašice i odbojkaši zaigrat će uz zgodnog Josipa.

“Ukoliko se želite baviti ovim sportom morate biti fizički spremni i u kondiciji, eksplozivni i snažni i moći izdržati igru na visokim temperaturama koje se znaju dići i do 40 stupnjeva, ali i spustiti se čak i do 5. Igra se po ekstremnim uvjetima. To je sport koji nije kompletno individualan, a nije ni timski, već je nešto između što nije slučaj u drugim sportovima. Kao ekipa morate funkcionirati dobro, ali morate biti dobri i individualno. Morate biti mentalno jaki jer po ovakvim uvjetima lako se dogodi da igrač uđe u crnu rupu pa pogriješi nekoliko lopti za redom. Bitno je također biti tehnički dobar igrač!” – otkriva Josip i dodaje: “Na turniru u Splitu dogodilo mi se da sam ušao na teren s temperaturom od 40 stupnjeva te sam usred utakmice pod time outom povraćao. Dok su svi igrali bez majice ja sam igrao u majici dugih rukava i dugim hlačama. No, uspio sam izdržati i odigrati meč do kraja!”

Josip je odigrao brojne turnire u svijetu, no jedan posebno pamti: “Najčudnije mjesto na kojem sam igrao turnir odbojke na pijesku bilo je u Kish Islandu u Iranu. To je otok između Irana i Dubaija. Tamo sam 2018. godine igrao s Marinom Jerčićem. Išli smo tamo na svjetsku seriju turnir tri zvjezdice. Bilo je pomalo sablasno. Hoteli su bili nedovršeni, a pored njih hoteli s pet zvjezdica u kojima iz zlatne fontane izlazi čokolada. I odmah pored njega nedovršena gradilišta. No, zato su plaže tamo bile najdivnije koje sam do sada vidio!”

Partneri prvenstva su HEP, Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana. Za turnir u Zagrebu se mogu prijaviti svi, sve informacije i prijave za turnir možete pronaći na službenoj web stranici www.hos-cvf.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:56