IZBOR NAJBOLJIH

U online anketi Blanka je tek peta atletičarka svijeta

IAAF bi danas trebao objaviti imena finalista u izboru za najbolje atletičare svijeta

ZAGREB - Navikli da hrvatski sportaši u online anketama prolaze i bolje nego što svojim rezultatima zavrijeđuju, ostali smo malčice iznenađeni kada su završili lošije nego što bi trebali. Prema rezultatima izbora IAAF-a, koji je posjetiteljima svoje stranice ponudio da izaberu najbolje ovogodišnje atletičare, Blanka Vlašić, objektivno prvo ili drugo ime svjetske atletike u 2010. godini, završila je tek na petom mjestu sa 5,4 posto glasova. Očigledno su afrički “surferi” bili puno aktivniji.

Afrikanci dominirali

Najviše glasova dobila je kenijska trkačica na 3000 metara sa zaprekama Milcah Chemos. Niti preostale tri atletičarke koje su ispred Blanke ( Defar, Murer, Ripakova) ne smatraju se favoritkinjama. Internetska anketa nije ključna za izbor finalista, nego je ravnopravna s glasovima brojne IAAF-ove obitelji (dužnosnici, bivši atletičari, novinari...) i u njoj se uglavnom glasa prema simpatijama. Nije presudna, nego samo zanimljiv pokazatelj te Blankin ulazak među tri finalistice nije upitan.

I Bojan ide u Monako

Najbolja svjetska visašica, inače, nastavlja s treninzima iako ne odustaje od namjere da ove zime ne skače u dvorani.

- Treniramo kao i obično. Počeli smo lakše, ali polako podižemo intenzitet. Zasad nema bitnih promjena u odnosu na ranije sezone. Ne, zasad se nismo predomislili i promijenili plan o neodlasku na natjecanja - izvijestio je trener Bojan Marinović koji će ove godine prvi put bio dio velike atletske svečanosti u Monaku 21. studenoga.

- Nemam dojavu da će Blanka ovaj put biti izabrana, nemojte misliti da sam se zbog toga odlučio. Jednostavno, još prošle godine sam rekao da bih volio vidjeti kako to izgleda, naravno ako mi se pruži prilika i Blanka zasluži finalne nominacije. Srećom, sezona je bila takva da su je opet pozvali u Monte Carlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:09