BOŽE ČUVAJ NJEMAČKU

Tužna sportska priča: Višestruka prvakinja napustila Lijepu našu zbog boljeg života u Njemačkoj

Monika Pleša s trenerom Lipovcem
 Kajak kanu klub Olimpik

Monika Pleša, aktualna prvakinja Hrvatske u kajaku na mirnim vodama i mlada reprezentativka Hrvatske u utorak je sa svojom obitelji otišla put Njemačke za boljim životom. Nažalost majka je bila nezaposlena, otac u mirovini i drugi izbor nisu imali. Iako smo više puta ukazivali na ovaj problem, nažalost nije se ništa poduzelo i oni su otišli', poslali su priopćenje medijima iz Kajak kanu kluba Olimpik.

Monika je proglašena za najperspektivniju sportašicu mlađih dobnih uzrasta u Brodsko-posavskoj županiji za 2015. godinu. Višestruko je nagrađivana od strane grada Slavonskog Broda priznanjem za perspektivnu mladu sportašicu. Iako je imala samo 14 godina zabilježila je svoj prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske na turniru olimpijskih nada u Poljskoj (Bydgoszcz) gdje je u nastupu u starijoj konkurenciji izborila polufinale i osvojila 5. mjesto. Prvakinja Hrvatske bila je 2011., 2012., 2013., 2014. i 2015., godine. Na natjecanjima Hrvatskoj u četiri godine nije izgubila niti jednu utrku u svojoj kategoriji te je redom nizala samo pobjede sa značajnom razlikom nad konkurenticama. Svake od gore nabrojanih godina bila je i osvajačica kupa RH.

Sa svojim klupskim trenerom i još uvijek aktivnim sportašem Markom Lipovcem je svakodnevno odrađivala treninge na rijeci Savi uz školu u kojoj je inače bila odlična učenica sa prosjekom 5,0. Kada bi škola završila Monika bi na treninge cijelo ljeto dolazila i dva puta dnevno. Dakle amaterka koja je profesionalno trenirala. Cilj je bio samo jedan, a to je za koju godinu ostvarivati plasmane u A finala na europskim i svjetskim prvenstvima u juniorskoj konkurenciji.

Na sreću ovo neće biti kraj Monikine karijere, već je stupila u kontakt sa trenerom u Njemačkoj koji je izjavio kako ju sa radošću očekuje te će tamo nastaviti svoj put prema snovima.

Dosadašnji Monikin trener Marko Lipovac je izjavio: "nadam se da ću te jednom gledati na TV-u kako veslaš na olimpijadi i s ponosom reći to je moja Monika nju sam trenirao".

"Svima nam je u kajak kanu klubu 'Olimpik' teško pao gubitak ovako perspektivne i uspješne sportašice te smo ju s tugom u očima ispratili, ali nam je drago jer je otišla gdje će njoj i njenoj obitelji biti bolje. U svakom slučaju želimo našoj Moniki sve najbolje u novoj sredini i neka nastavi kao do sada, a to je da bude najbolja. U svoj klub će uvijek biti dobrodošla kao i njen brat Ivan, također kajakaš i član našeg kluba", poručili su iz Kajak kanu kluba Olimpik.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:14