RUKOMETAŠI GODINE

Trofeji Igoru Voriju i Andreji Penezić!

Slike Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, potezi naših virtuoza, slavlje mlađih juniora u Tunisu... podsjetili su nas na uspjehe koje su naši rukometaši postigli u 2009...
Zagreb, 271109.Dvorana Hypo centra, proglasenje rukometasa godine.Na slici: Goluza, Igor Vori, Andrea Penezic, najbolji sudacki par Gubica , Milosevic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Opet se pjevala Morska vila. Ponovo u izvedbi rukometaša ispunila je Hypo centar na proglašenju najboljih u rukometnom svijetu u prošloj godini. Slike Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, potezi naših virtuoza, slavlje mlađih juniora u Tunisu... podsjetili su nas na uspjehe koje su naši rukometaši postigli u posljednjih 12 mjeseci.

- Ovo je vjerojatno najuspješnija godina u povijesti za naš rukomet. Svi ovi uspjesi nas obvezuju da idemo dalje. Pokušat ćemo nastaviti još uspješnije i bolje - riječi su kojima je predsjednik HRS-a Sandi Šola pozdravio rukometni skup, a onda je počelo “otkrivanje” tko je stvarno najbolji u rukometnoj igračkoj velesili.

Prvi na red došli su suci, kristalne kugle pripale su Gubici i Miloševiću, sucima koji su sudili i na SP u Hrvatskoj. Prošle godine u ovom izboru ostali su kratki za bod, ove su bili uvjerljivi.

- Drago nam je, ovo je veliko priznanje. Od svega što smo sudili ove godine, Svjetsko prvenstvo je sigurno bilo najljepše, ali onda i sva ostala natjecanja - rekli su slavonski suci.

A oni nisu bili jedini koji su bili uvjerljivi u ovogodišnjem izboru. Bila je to i Andrea Penezić, naša reprezentativka, koja je drugu godinu za redom ponijela ovu titulu.

- Vjerujem da ćemo na EP konačno ostvariti vrhunski rezultat - obećala je Andrea priznajući da vjerojatno ima nešto u prezimenima koja počinju slovom P, budući da su prije nje Snježana Petika i Svitlana Pasičnik niz godina primale isti trofej.

Najbolji trener nije mogao biti u Zagrebu. Kao i proteklih šest godina tu titulu dobio je Lino Červar, ali kristalnu loptu u njegovo ime na pozornici je jučer primio Slavko Goluža. Červar je u Skoplju gdje ga danas očekuje veliki dvoboj njegovog Metalurga s Vardarom, pa je “posao” u Zagrebu za njega obavila njegova desna ruka.

- Červar maše lijevom rukom, pa neće biti problema što se tiče vođenja na terenu na EP - našalio se Goluža na pitanje kako je Červarova desna ruka, koju je nedavno ozlijedio, i hoće li biti spreman za EP.

Goluža je u ime izbornika i igrača obećao da će na EP dati sve od sebe, a jedan od onih koji će nositi Hrvatsku u Austriji bit će i Igor Vori. Najbolji u 2009. godini uvjerljiv u izboru kao i ostali laureati, stigao je iz Hamburga samo na jedan dan kako bi primio ovo priznanje.

- Čuo sam da se tu već priča o polufinalu i finalu na EP, ali vidjet ćemo kako će biti. Idemo iz utakmice u utakmicu i probat ćemo napraviti najbolje - niti Vori nije htio puno obećavati u onome što nas čeka u sljedećoj godini.

Predsjednik Šola govorio je malo o kandidaturi za EP 2014, bili su tu kapetan mlađih zlatnih juniora Luka Sokolić i izbornik Vladimir Canjuga, koji su se prisjetili Tunisa, izbornik Zdravko Zovko pričao je o ženskoj reprezentaciji. Bilo je lijepo, svečano, šteta samo što nije bilo i više onih koji su i Voriju i Penezić na neki način pomogli da ostvare svoje uspjehe - njihovih suigrača...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:43