OGROMAN SKANDAL

Tija Hellebaut zabranila Blanki skakati u Madridu!

'To su opravdali željom da pobijedi u Madridu i da to bude početak njezinog povratka u svjetski vrh'
 Reuters

SPLIT - Ogromni sportski skandal dogodio se na reliciji Madrid - Blanka Vlašić. Naime, organizatori tamošnjeg mitinga "Meeting de Atletismo", koji je na rasporedu 2. srpnja, zabranili su nastup našoj visačici!

- Ne znam što da kažem. Ne znam što da kažem, osjećam se sasvim bespomoćno - javila nam se Blanka, piše Slobodna Dalmacija. U glasu smo osjetili suze. Gorčinu. Bol.

Rijetko je kad imamo priliku slušati u takvom izdanju. Uvijek je ona ta koja nudi odgovore. Ipak, ovog puta je udarila o zid. Zid nesportskog ponašanja. Zid sramote. Jer kako drugačije opisati glupost organizatora madridskog mitinga?

Otac Joško ipak je ponudio odgovor, koji nikako ne ide na čast Blankinoj kolegici.

- Tia Hellebaut je preko svog menadžera tražila da Blanka ne nastupa u Madridu. To su opravdali željom da pobijedi u Madridu i da to bude početak njezinog povratka u svjetski vrh i početak njezinog puta k osvajanju titule prvakinje Europe u Barceloni - kazao je u jednom dahu Blankin otac.

Kad su riječi oca Joška bile potvrđene Blanka je odlučila prestati šutjeti.

- Jednostavno ne mogu vjerovati. Puno sam šutila, ali sada ne želim. Neću. Govorit ću glasno da cijeli svijet čuje. Želim da o ovoj sramoti pišu i u njezinoj Belgiji i u cijelom svijetu. Ovo nije sport! Ako joj se skače sama neka jednostavno skače na treningu i niti se ne pojavi na natjecanjima - bjesnila je Blanka.

Teško je išta pametno dodati, osim da će odnosi dviju dobrih kolegica i sportskih suparnica biti i više nego narušeni nakon ovog sramotnog skandala. (Pero Smolčić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:31