Stolni tenis: Počinje najneizvjesnije prvenstvo do sada

ZAGREB - Već par dana nakon završetka Europskog stolnoteniskog prvenstva u Stuttgartu, i domaći će ljubitelji pingića doći na svoje. Naime, u subotu kreće natjecanje u Prvoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. Kako se čak šest klubova ima pravo nadati ulasku u doigravanje, očekuje nas vrlo zanimljivo prvenstvo, možda i najneizvjesnije do sada.



Prvak GSTK Zagreb ostao je bez najboljeg igrača Tomislava Kolareka, koji je prešao u Zagrebovog najvećeg rivala u zadnje tri godine, Donat iz Zadra, a mladi Borna Kovač je otišao u Austriju. Uz starosjedioce Dadu Šurbeka i Tomislava Zubčića igrat će još juniori Frane Kojić i Filip Čipin.



Donat je uz Kolareka doveo i Josipovića iz Dugog Sela, a prijavio je i izvrsnog Kineza Jiang Tianyia. Iz stare postave ostao je Davor Karlović.



Prošlogodišnji polufinalist, Libertas iz Dubrovnika, ostao je u istom sastavu koji predvodi Neven Juzbašić. Drugi polufinalist, Pula, pojačala se Kinezom Tao Linom, a došao im je i Mamut iz Frima te će zajedno sa Slavićem i Stankovskim činiti vrlo opasnu kombinaciju.



Za Industrogradnju je potpisao Ronald Ređep, a za Dugo Selo Maraković.



Zagrebački Frim su napustila sva tri njihova dosadašnja igrača ( Kojić u Zagreb, Mamut u Pulu i Zeljko u Konavljanin) pa će se morati osloniti na mlade snage. Za očekivati je da će zajedno s s Vodovodom-Osijek i novim prvoligašem Splitom voditi borbu za opstanak.



Uz zadarski Donat, veliki favorit lige je i novi zagrebački prvoligaš STK Dr. Časl koji je prošlog mjeseca imao izvrsnu euro-premijeru u ETTU kupu. Njihov prvi igrač Roko Tošić lani je nastupao u Italiji te Ligi prvaka. Osim Tošića, pojačao ih je i Kinez Jia Zeng koji je protekle tri sezone igrao za Donat i imao najbolji skor u ligi. Treći igrač hrvatski je B reprezentativac Tomislav Japec koji se također vratio iz inozemstva.



Već na startu u subotu u Zagrebu su na rasporedu dva vrlo jaka meča. Prvo u 11 sati u Domu sportova igraju Zagreb i Industrogradnja, a poslijepodne u 16 sati u Osnovnoj školi Kreativan razvoj u Dedićima (Šestine) Dr. Časl dočekuje Pulu. Ostali parovi su Dugo Selo - Vodovod (16h), Libertas - Frim (17h) i Donat - Split (17h). (D. A.)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 21:12