POKRENUO INICIJATIVU

Špoljarić predlaže sudar 'otpisanih - noga u stražnjicu' i aktualnih reprezentativaca

Znaš kaj bi bilo dobro, da se mi lijepo skupimo, pa da odigramo protiv aktualnih, pa nek' nas dobiju. Ja velim, nemaju šanse, ha, ha... - smije se Denis Špoljarić
 Drago Sopta/CROPIX

Denis Špoljarić dobri je duh hrvatskog rukometa. Nikad najglasniji, nikad bezobrazan, uvijek nasmijan, iskren, ne i nagao u toj iskrenosti. U srijedu kada smo pričali o Baliću, rekao je:

- Znaš kaj bi bilo dobro, da se mi lijepo skupimo, pa da odigramo protiv aktualnih, pa nek' nas dobiju. Ja velim, nemaju šanse, ha, ha...

I tako, jedna sjajna inicijativa vjerojatno će samo to i ostati, jer teško da bi se sva ega mogla pomiriti. Jednom kada budu stari, kada više ne budu mogli, shvatit će, sigurni smo. Bilo bi sjajno da shvate i sada, pa da ih deset godina nakon Portugala vidimo kako u lijepom ambijentu prate svoje nasljednike na SP u Španjolskoj.

A bila bi to sjajna utakmica i ne bi je bilo teško organizirati, uz malo dobre volje. Recimo, dok se reprezentacija priprema traje klupska stanka, dakle, svi bi bili tu negdje doma. A kakav bi se tim mogao sastaviti!

Na golu...

Venio Losert, Valter Matošević, Vlado Šola i Mario Kelentrić (svaki po 15 minuta ili po 20 ako Šola ne može doći zbog posla u Rusiji).

Na krilima...

Goran Šprem, Mateo Hrvatin, Vedran Mataija, Vedran Zrnić, Mirza Džomba. Prva trojica igraju, Zrna je ozlijeđen, a Džomba, ako ništa, može penale.

Na crti...

Renato Sulić, Božidar Jović, Dado Anušić. Sulić je u top formi, drugi misli da može, a treći bi se s hernijama dao nagovoriti, ne sumnjamo.

A na vanjskim pozicijama...

Davor Dominiković, Tonči Valčić, Denis Špoljarić, Ivano Balić i Pero Metličić. Sve k'o prije, samo im Lac fali.

I onda na klupi...

Lino Červar i Irfan Smajlagić, pa još i trener vratara Mirko Bašić. To bi bila tekma. Teško da bi bolju u pripremama mogli naći.

Ali kako... Tko to može spojiti, mogu li pobijediti sebe? Teško, a trebalo bi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:19