PRAVNA BITKA PROTIV PSK

Splićani sedam godina čekaju na isplatu kladioničarskog dobitka od tri milijuna kuna: 'Doživjeli smo fizičke napade i pokušaj ubojstva'

'Mjesec dana su nas iz PSK-a zavlačili i nudili da će nam vratiti samo ulog. Nismo na to pristali nego smo cijeli slučaj predali sudu'
 Duje Klarić/CROPIX

Šime Ćorluka (47) i Vedran Kunac (37), već sedam godina pokušavaju doći do svog dobitka na kladionici.

U Prvoj sportskoj kladionici još 2005. godine ova dvojica Splićana dobili su milijun i pol kuna, a taj je dobitak u međuvremenu narastao sve do 3,1 milijuna kuna, koliko stoji u pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zagrebu.

Splićani su u srpnju 2005. došli u kladionicu s uplaćenih 18 listića na kojima je bio ukupni dobitak od 1,427.458 kuna. Kladili su se na plasman vozača Formule 1 na utrci za Veliku nagradu Britanije.

“Mjesec dana su nas iz PSK-a zavlačili i nudili da će nam vratiti samo ulog. Nismo na to pristali nego smo cijeli slučaj predali sudu”, ispričala su dvojica kladioničara za Slobodnu Dalmaciju.

Kasnije su im nudili nagodbu na pola milijuna kuna, ali ni to nisu željeli prihvatiti.

Poanta je bila u tome da su se Splićani kladili na kvote koje su bile objavljene u tjedniku i na oglasnoj ploči kladionice. Te su kvote na dan utrke promijenjene, ali dvojica Splićana svoje su uplate izvršili pet dana ranije po tada važećim kvotama. Cijela priča je za sud čista. Najprije je Općinski sud u Zagrebu presudio u korist dvojice Splićana, pa je tu odluku potvrdio i Županijski sud u Zagrebu.

Iako je još prije sedam mjeseci donesena pravomoćna odluka, Splićani još nisu dobili svoj novac. A ni njihova pravna bitka još nije završila, jer će se kladionica žaliti višoj instanci, Vrhovnom sudu.

Ova dvojica Splićana tvrde da su im zbog milijunskog dobitka koje im kladionica ne želi isplatiti životi u opasnosti. Doživjeli su fizičke napade te pokušaj ubojstva, što su i prijavili policiji, o čemu je pokrenuta istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:27