OZLJEDE NA EP-u

Španjolci ostali bez Šterbika, Nijemci bez Schrödera

DPAI74 KIEL (ALEMANIA) 24/5/2009.- Vid Kavticnik, (delante), del THW Kiel lanza a la porteria del BM Ciudad Real, defendida por el portero serbio Arpad Sterbik, durante el partido de ida de la final de la Liga de Campeones que se disputa en el Sparkassen-Arena de Kiel, Alemania, hoy 24 de mayo de 2009. EFE/Jens Ressing
 JENS RESSING

Španjolska rukometna reprezentacija ostala je bez svoje vjerojatno najveće uzdanice do kraja Europskog prvenstva u Austriji: naturaliziranog srbijanskog golmana Arpada Šterbika (30).

Sjajni je vratar Ciudad Reala, koji je u ponedjeljak debitirao u dresu Španjolske na jednome velikom natjecanju, već u uvodnim minutama susreta ozlijedio list lijeve noge. Zatražio je izmjenu i nakon toga se više nije vraćao na parket. Testiranje na licu mjesta pokazalo je da ne može nastaviti turnir te će se vratiti kući.

I bez njega su Španjolci uspjeli uvjerljivo pobijediti Čehe 37-25 u dvoboju D skupine u Bečkom Novom Mjestu. Do kraja natjecanja u skupini, protiv Mađarske i Francuske, ostat će na jednom golmanu, kapetanu Javieru Hombradosu, piše madridska Marca, te bi se tek tada trebao priključiti golman Valladolida Jose Manuel Serra, koji je nastupao za Španjolce na SP-u u Zagrebu te na EP-u u Norveškoj 2008. godine.

Bez jednog reprezentativca ostali su i Nijemci. Izborniku Heineru Brandu ozlijedio se desnokrilni igrač Stefan Schröder. Puknuo mu je bubnjić i ostao je u bolnici na hitnoj operaciji uha. Izbornik je umjesto njega pozvao Göppingenova Christiana Schönea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:38