HRVATSKA - ŠPANJOLSKA

Spaladium je rasprodan, a Goluža je ostao bez ulaznica

Reprezentacija je dokazala da ima čarobnu privlačnost za sve ljubitelje sporta
 Ante Cizmic / CROPIX

SPLIT - U subotu ujutro prodane su posljednje ulaznice za Spaladium Arenu. Jedno je sigurno: utakmica kvalifikacija za EP između Hrvatske i Španjolske (nedjelja 17.45 sati) igrat će se pred dupkom ispunjenim tribinama. Pratit će je uzavrela atmosfera.

- Ulaznica više nema u prodaji - potvrdio nam je Toni Gamulin, šef organizacijskog odbora ove utakmice. “Planulo” je više od deset tisuća ulaznica.

Pobjeda Golužinih izabranika na gostovanju u Ciudad Realu poslužila je kao okidač, i to ne samo pozitivne atmosfere u taboru reprezentacije nego je ovaj trijumf pokrenuo pravu groznicu među ljubiteljima rukometa koji u Split stižu sa svih strana Hrvatske.

- Ako netko još ima poneku ulaznicu viška, toplo se preporučujem. Nisam uspio pokriti sve narudžbe - kazao je izbornik Slavko Goluža. I to otkriva kakav je uistinu interes za ovu utakmicu.

Vuković gleda brata

Goluža je dobio ponudu, kolega Marko Bilić ponudio mu je dvije ulaznice ako pusti Dragu Vukovića na gradski nogometni derbi Hajduka i Splita, u subotu navečer na Poljudu. Kvaka je u tome što je Dragin brat Andrija vratar RNK Split, pa će Vukovići za ovu priliku biti na strani “crvenih”.

- Ako Drago dobro odradi trening, možemo razgovarati - smekšao se Goluža. Ne znamo je li zbog obećanih ulaznica ili bi želio nagraditi svog pouzdanog reprezentativca, ali to nije toliko ni važno...

Vratimo se rukometu i euforiji koja se ovdje stvorila zbog Guluže, Balića i društva...

- Znali smo da će nas ovakva atmosfera dočekati u Splitu. Ovdje smo doživjeli prekrasne stvari za vrijeme SP-a u Hrvatskoj. Znamo koliko nas obični ljudi vole i poštuju, za razliku od nekih drugih...

‘Nismo kao nogometaši’

Goluža je istaknuo da hrvatska rukometna reprezentacija nije ekskluzivitet jednog grada. I oko tog pitanja je prozvao “neke druge”.

- Igrali smo u Zagrebu, Splitu, Osijeku. Igrat ćemo i u Varaždinu, Poreču... Želimo igrati po cijeloj Hrvatskoj, a ne kao neke druge reprezentacije... - rekao je Goluža.

Uzavrelu atmosferu koja se očekuje u dvorani svi ističu kao ključnu stvar. Hrvatska pobjedom osigurava prvu poziciju. Splićanin Drago Vuković imat će poseban motiv, igra u svojem gradu, pred svojim navijačima.

- Nisam imao sreću nastupiti na SP-u 2009. godine, igrao sam samo jednu prijateljsku utakmicu u Spaladiumu, ali osjetio sam to pakleno grotlo.

I njega se tražilo ulaznice:

- Isključio sam telefon. Više se ne javljam. Tko mi se javio prije tjedan dana, nabavio sam mu karte. Sad je kasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 07:23