EP U ATLETICI

SLABI REZULTATI NE KVARE RASPOLOŽENJE NAŠIH REPREZENTATIVACA 'Nitko nije potonuo, bodrimo jedni druge. To vam je sport. I najveći favoriti ispadaju'

 REUTERS/CROPIX

Stipe Žunić je svjetska klasa, to već odavno nije upitno, ali ostatak reprezentativaca prva dva dana stadionskih disciplina ostali su na razini na kojoj najčešće gledamo hrvatske atletičare na velikim natjecanjima. U drugoj polovici rezultatske tablice, pa i na samom začelju, daleko od svojih najboljih ovogodišnjih rezultata i osobnih rekorda.

Neki su mladi, neki debitanti, neki imaju opravdanja, a neki su potpuno zakazali. No, kako nam je prenio 400-metraš Mateo Ružić (24 godine) koji bi prošao u polufinale da je bio na razini prošlogodišnjeg osobnog rekorda (46.13), slabi rezultati nimalo ne utječu na raspoloženje unutar reprezentacije…

- Svi su dobro raspoloženi, nitko nije potonuo, bodrimo jedni druge. Što se tiče lošijih rezultata, to vam je sport. I najveći favoriti ispadaju - zaključio je Ružić koji je u kvalifikacijama bio 27. od 30 trkača, ali ukupno je 36. jer su devetorica najbržih u sezoni izravno uvršteni u polufinale.

Ružića je niz stvari mučio posljednjih mjeseci. Prvenstveno visoki tlak uzrokovan stresom zbog slabijih rezultata i razlaza s trenerom Čordašem, a zatim i sama činjenica da je zadnje treninge odrađivao bez trenera. Ipak, došao je nastupiti u Berlin.

- Teško mi je jer sam uoči sezone ciljao ulazak u finale, a još teže mi je jer sam zbog svega još ranije spoznao da se to neće ostvariti iako sam se maksimalno trudio. Žalosno je što mi je ovo druga najbrža utrka u sezoni. U potragu za novim trenerom ću nakon završetka sezone, ne želim se sad i time opterećivati, očekuje nas još i utrka u štafeti - objasnio je Ružić.

Čukman je 20-godišnjak, Pravdici su 23, a Mihaljeviću 24. On je, zapravo, najviše podbacio od svih koji su nastupali u ponedjeljak i utorak. I rezultatski (dva metra) i plasmanom (šesti među prijavljenima, 2016. osvojio svjetsku dvoransku broncu) Mihaljević se jako dobro snašao za svoj život, trener Ivica Jakeljić ga je zaposlio u Katarskom atletskom savezu, ali ovoga ljeta patili su rezultati.

- I ranije smo surađivali, ali sada smo prvi put bili stalno skupa, još od sredine siječnja, i tek se navikavamo jedan na drugog. Kad nam se slegnu dojmovi iz Berlina razgovarat ćemo kako bolje uskladiti natjecateljsku karijeru i obaveze koje imam kao njegov pomoćnik. Oduzele su mi energiju, fokus, trenirao sam manje nego u Americi. Te stvari moramo riješiti - objasnio je Mihaljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:57