SKOK OD 60 METARA

Skaardal: Ne mogu odgovarati za svaki pad na stazi

Anja Paerson of Sweden crashes into the finish following her run in the women's Alpine Skiing Downhill race at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 17, 2010. REUTERS/Mike Segar (CANADA - Tags: SPORT OLYMPICS SKIING)
 Reuters

ZAGREB - Ona osoba koja se usudila reći da je to bio “savršen spust” je vrlo drska i bezosjećajna. Možda su ga Amerikanci tako doživjeli zbog zlata i srebra, ali za ostale je to prije bio “horro spust”. I dok je Vonn rukama prekrivala oči da ne bi gledala tumbanja kolegica, direktor ženskih utrka Atle Skaardal uporno je skidao odgovornost sa sebe i FIS-a.

- Ne mislimo da je taj posljednji skok bio opasan. Staza je bila brža nego ranije jer se tijekom noći zaledila kiša koja je ranije padala. Žao mi je, ali ne mogu biti odgovoran za svakoga tko padne na stazi.

Riječi su jedno, ali dijela, ipak, pokazuju nešto drugo. Po drugi put ovoga tjedna skok “Hot Air” na dnu Franzove staze, na kojem su Pärson i Gisin letjele 60 metara, se ublažio, a start superkombinacije je spušten. FIS je odgovoran i što je pustio spustašice u utru bez da su ijednom prešle cijelu stazu u jednoj vožnji. Badava im što su prošle zadnji skok s nekoliko puta manjom brzinom.

Padale su i iskusne i neiskusne. Let Anje Pärson koja je trebala osvojiti srebro oduzeo je dah svima, i čudo je da je stazu napustila hodajući. Dominique Gisin se prevrtala, padala na glavu, zatim ju je hupser pokraj staze ponovno katapultirao i na kraju liječnicima prijavila samo vrtoglavicu. Neisuksna Edith Miklos je probila zaštitnu ogradu, ozlijedila koljeno te helikopterom prevezana u bolnicu. Marion Rolland je pala samo nekoliko metara nakon starta i ozlijedila križne ligamente koljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:17