VESLAČKI CROATIA OPEN

Sjajni jedni protiv drugih, a najbolji skupa - u četvercu

Najveću hrvatsku veslačku regatu, Croatia Open na Jarunu, u dvodnevom su programu obilježili članovi našeg sjajnog četverca na pariće - Damir Martin, braća Sinković i David Šain, potvrdivši dobru podlogu i za vrhunska ostvarenja u ovoj sezoni. Šlager-utrka prvoga dana bili su samci, a dokaz da definitivno preuzimaju glavnu riječ u hrvatskom veslanju bila je ‘okupacija’ pobjedničkog postolja od strane prvospomenutog trojca. Trešnjevčanin Damir Martin (7:05.82) bio je brži od obojice ‘mladostaša’ Sinkovića ( Valent 7:10.28, a Martin 7:13.21), dok je legendarni Slovenac Luka Špik stigao nakon njih, ali još i između dvaju estonskih čamaca. Nažalost, David Šain, kao ni iskusni Mario Vekić, nije uspio izboriti A finale.

Drugi dan donio je još žešći ‘boj na vodi’ našeg najboljeg kvarteta. Isti akteri najprije su nastupili u dvije posade na pariće - Damir Martin i Martin Sinković protiv Valenta Sinkovića i Davida Šaina, a potom i u zajedničkoj... Nedjelja se na Jarunu u jednom trenutku pretvorila u - ‘Martinje’. Dva Martina iz dva različita kluba (Trešnjevka i Mladost) - jedan s tim imenom, drugi s tim prezimenom - bila su brža od dvojca na pariće u kojem su veslali stariji brat Sinković i Osječanin Šain. U novoj šlager-utrci četiri veslačka genijalca sjela su u njima ‘najprirodije okruženje’ - četverac na pariće - za zlatnu kolajnu (5:59.22) na Croatia Openu.

- Dobro je vidjeti i kroz male posade koliko smo brzi u onoj nama najvažnijoj. Sve je kod nas, zapravo, podređeno četvercu - rekao je Damir Martin, vidno zadovoljan s tri zlatne kolajne na Croatia Openu.

Nakon utrke četveraca na pariće i David Šain je bio u pobjedničkom raspoloženju:

- Željeli smo vidjeti koliko smo brzi i zato smo dobro zapeli. Dali smo sve od sebe...

Treba li spominjati da je ovaj četverac na pariće aktualni svjetski prvak do 23 godine i četvrtoplasirani sa seniorskog SP-a 2009. godine?!

U elitnoj konkurenciji bilo je još dosta zanimljivih utrka, ali jedna je posebno vrijedna spomena zbog kurioziteta. Finale dvojaca bez kormilara nekad je bilo rezervirano za obračune čamaca s hrvatskog sjevera i juga, međutim, na ovogodišnjem Croatia Openu dominirali su gosti iz Srbije koji su odnijeli sva odličja, a čak četiri njihove posade bile su brže od naših predstavnika. Izuzmemo li, dakle, istočne susjede, možemo ustvrditi da su ‘gusarovci’ Siniša i Nikša Skelin (ukupno petoplasirani) bili brži od ‘iktusovaca’ Janjića i Malića...

Još jedan dobro organizirani Croatia Open je iza nas. Potvrdio je samo ono što već znamo. ‘Neki novi klinci’ preuzimaju vodeću ulogu u našem veslanju - i to fantastični klinci! Četverac na pariće najveće je blago hrvatskog veslanja, o njemu će se (ove sezone) još čuti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:18