NEVJEROJATNA NAGRADA

Rusi za dva olimpijska zlata daju milijun dolara

Na taj način Rusi pokušavaju stimulirati vlastite sportaše, posebno one najmlađe, za sljedeće Zimske igre, koje će se 2014. godine održati u ruskom Sočiju
 Boris Kovačev/CROPIX

Duh olimpizma odavno je izgubio svoju čisto sportsku, nekomercijalnu dimenziju. Da se sve više pretvara u suštu suprotnost dokazuje najnovija vijest iz Rusije.

Ruski olimpijski odbor osigurao je svojim sportašima koji će na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojiti dvije zlatne medalje dosad neviđenu premiju u olimpijskim okvirima: točno milijun dolara (720.000 eura)!

Potvrdio je to predsjednik nacionalnoga olimpijskog odbora Leonid Tjagačov na predolimpijskoj press-konferenciji u Moskvi.

Ranije su Rusi objavili da će svaka zlatna medalja u Vancouveru njezinoj nositeljici ili nositelju donijeti nagradu od 100.000$ plus luksuzni auto. Na taj način Rusi pokušavaju stimulirati vlastite sportaše, posebno one najmlađe, za sljedeće Zimske igre, koje će se 2014. godine održati u ruskom Sočiju.

Čak su i njemačke nagrade za zlatne olimpijce puka bagatela u odnosu na Ruse. Prema njemačkim zakonima tamošnja će Vlada svaku zlatnu medalju u Vanocuveru honorirati s jednokratnom sportskom pomoći od 15.000 eura.

O hrvatskim prilikama izlišno je govoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:21