KVALIFIKACIJE ZA EURO

Rukometaši opet u akciji: Goluža izostavio Mirka Alilovića, Blaž Lacković pošteđen

Hrvatski će rukometaši u tri dana igrati dvije važne utakmice sa Španjolcima, trećima na SP-u u Švedskoj

ZAGREB - Pauza je trajala samo mjesec dana, rukometna je reprezentacija opet u pogonu nakon petog mjesta na SP-u. Slijede dvije utakmice sa Španjolskom u sklopu kvalifikacija za Euro 2012. godine u Srbiji.

Izbornik Slavko Goluža morao je EHF-u prijaviti 28 igrača na preliminarnom širem popisu, a odmah ga je morao skratiti za pripreme koje počinju okupljanjem u Zagrebu 6. ožujka . Prva je utakmica na rasporedu 10. ožujka na gostovanju u Ciudad Realu, na istom onom parketu na kojemu je CO Zagreb prije nekoliko dana poražen u Ligi prvaka.

- Naravno, ne očekujemo isti ishod - rekao je Goluža koji je nakon toga pokušao objasniti zašto na popisu od 18 igrača nema Mirka Alilovića i Blaženka Lackovića, jedine dvojice koji su igrali na SP-u, a nema ih u kadru za prvu utakmicu u Španjolskoj.

- S Alilovićem sam dugo razgovarao i zajedno smo došli do zaključka kako je najbolje da preskoči ovu jednu akciju. Naravno, zato što je jedno vrijeme bio u krizi forme. Lacković vuče ozljedu još sa SP-a, i to mu se sada dodatno pogoršalo.

Goluži nije zasmetala napomena kako ni ostali vratari, ali i mnogi igrači, nisu u posebnoj formi.

- To je istina, ni Buntić ni Duvnjak ne igraju posebno dobro. Istodobno je u Španjolskoj mala euforija zbog osvojene bronce na SP-u. No, mi ćemo ih ipak pokušati iznenaditi već u prvoj utakmici - istaknuo je Goluža.

Izbornik je na popis vratio Ivana Čupića, ali ne i Renata Sulića, dvojac koji je posljednji ispao s priprema uoči SP-a.

- Čupić je opet super, ali to ne znači da je Sulić trenutačno naš četvrti pivot (pozvani Vori, Marić i Musa, nap. a.). Sada je situacija takva, ali već sutra može biti drugačija. Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena - zaključio je Goluža.

Druga, svojevrsna uzvratna utakmica igra se u Splitu 13. ožujka, a izbor destinacije objasnio je glasnogovornik Škrinjar : - To nije slučajno. Želimo punu Spaladium Arenu, kao što je bilo na našem SP-u 2009. godine. Ulaznice su već u prodaji na internetskim stranicama www.ulaznice.hr i www.hrs.hr, a cijene su vrlo popularne, samo 30 i 50 kuna.

Popis igrača za Španjolsku:

Šego, Blažičko, Pešić, Štrlek, Ninčević, Čupić, Zrnić, Buntić, Kopljar, Balić, Duvnjak, Vuković, Vori, Marić, Musa, T. Valčić, Gojun, Bičanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:38