HRVATICE SOLIDNE

Riesch slavila u slalomu u Leviju, Ana 10., Nika 25.

Veliku borbu vodile su najbolje skijašice današnjice Riesch i Vonn, a Hrvatice su pokvarile sjajan dojam iz prve vožnje. Riječanka je zakasnila za Njemicom +2.91, a Samoborka +3.71
Maria Riesch of Germany clears a gate during the first round of the FIS Alpine World Cup women's slalom competition in Levi on November 14, 2009. AFP PHOTO - LEHTIKUVA / Markku Ulander *** FINLAND OUT ***
 AFP

ZAGREB - Skijaška karavana stigla je na svoju drugu postaju ove sezone. U prvom slalomu sezone voženom u finskom Leviju pobijedila je Njemica Maria Riesch koja je slavila pred najboljom skijašicom prošle sezone Lindsey Vonn i Tanjom Poutiainen.

Hrvatice su pokvarile sjajan dojam iz prve vožnje kada je Ana Jelušić bila osma, a Nika Fleiss 14. Riječanka je završila na kraju na 10. mjestu, a Samoborka na 25. mjestu.

Veliku borbu vodile su Amerikanka Vonn i Njemica Riesch. Dvije najbolje skijašice prošle sezone (Vonn je osvojila Veliki kristalni globus, a Riesch slalomski kristalni globus) nastavile su gdje su stale prošle sezone. Oko pobjednice dviju velikih prijateljica, koje voze na istim skijama, na kraju su odlučivale stotinke sekunde. Riesch je slavila za 0.08 sekundi pred Amerikankom, a prednost iz prve vožnje (+0.22) gotovo je izgubila do prolaza (+0.03), ali tada lovi ritam i nastavlja u svom stilu i ciljem prolazi podignutih ruku.

Ana Jelušić je na težem, prvom dijelu staze izgubila svu prednost pred Katharinom Duerr, a nakon prolaznog vremena nije podigla tempo te je u cilj ušla kao četvrta sa velikim zaostatkom od +1.23 sekunde.

Nika Fleiss je u drugoj vožnji išla na plasman što joj se osvetilo. Sigurnom vožnjom nakon prolaznog vremena je zaostala za tada vodećom Fanny Chmelar, a odmah potom napravila je pogrešku koja ju je umalo koštala plasmana u Finskoj. No, na kraju je ipak u cilj ušla kao ukupno 25. skijašica.

Povratnica na bijele skijaške staze Marlies Schild propustila je cijelu prošlu sezonu zbog loma lijeve noge, a ove sezone se vraća u velikom stilu. Austrijanka je osvojila šesto mjesto.

U nedjelju će i skijaši pokazati kako su trenirali pred novu sezonu.

Svjetski kup, prvi slalom sezone za žene:

1. Maria Riesch (Njem) 1:48.71

2. Lindsey Vonn (SAD) +0.08

3. Tanja Poutiainen (Fin) +1.16

4. Sussane Riesch (Njem) +1.33

5. Michaela Kirchgasser (Aut) +1.61

6. Marlies Schild (Aut) +1.64

7. Katharine Duerr (Njem) +1.68

8. Šarka Zahrobska (Češ) +1.98

9. Fanny Chmelar (Njem) +2.44

10. Ana Jelušić (Hrv) +2.91

...

25. Nika Fleiss +3.71

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:06