PROPUŠTENA POBJEDA

Red Bull: Kriva je neispravna svjećica

 Reuters

Niti ispušni sustav niti kvar motora nisu bili uzrokom iznenadnog posustajanja Sebastiana Vettela, 22-godišnjeg pilota Red Bulla, na prvoj utrci nove sezone Formule 1 u Bahrainu.

Iz momčadi Red Bulla potvrdili su da se nakon njihove analize pokazalo da je Vettela u gotovo pa sigurnoj pobjedi spriječila neispravna svjećica.

Mladi je vozač iz Heppenheima, najbrži na subotnjemu kvalifikacijskom treningu, suvereno vodio kroz 34 uvodna kruga utrke. Primjetni problemi s bolidom, koje je prijavio u svoj stožer još za vrijeme vlastita vodstva, nisu mu omogućili da se obrani od napada Ferrarijevih Fernanda Alonsa i Felipea Masse, kao ni od McLarenova Lewisa Hamiltona.

Završio je na kraju četvrti osvojivši 12 umjesto 25 bodova.

Alonso četvrti Ferrarijev debitant-pobjednik

Samo su trojica pilota prije Fernanda Alonsa donijeli Ferrariju pobjede u svojim debitantskim nastupima za talijansku momčad u Formuli 1.

Uspjelo je to posljednji put Kimiju Räikkönenu na Velikoj nagradi Australije 2007. godine. Također su uspješni u prvom nastupu za Talijane bili Britanac Nigel Mansell 1989. godine na VN Brazila, te Amerikanac Mario Andretti 1971. godine na VN Južnoafričke Republike.

Postignuće je to koje nije pošlo za rukom velikanima sporta poput Argentinca Juana Manuela Fangija, Francuza Alaina Prosta ili Nijemca Michaela Schumachera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:33