UMJETNNIČKO KLIZANJE

PRVO RUSKO ZLATO Plušenko ušao u povijest, 15-godišnja Lipnickaja raspametila domaću publiku!

 AFP

Ruska klizačka reprezentacija osvojila je naslov olimpijskih pobjednika u ekipnom natjecanju na ZOI u Sočiju u premijernom natjecanju na ZOI kada je ova disciplina u pitanju.

Rusija u sastavu Julija Lipnickaja, Jevgenij Plušenko, Ksenija Stolbova, Fedor Klimov, Tatjana Volosožar, Maksim Trankov, Jekaterina Bobrova, Dmitrij Solovjev, Jelena Ilinih i Nikita Kacalapov do zlata je stigla sa 75 bodova, srebro je osvojila reprezentacija Kanade u sastavu Kaetlyn Osmond, Patrick Chan, Kevin Reynolds, Meagan Duhamel, Eric Radford, Kirsten Moore-Towers, Dylan Moscovitch, Tessa Virtue i Scott Moir sa 65 bodova, a broncu SAD u sastavu Gracie Gold, Ashley Wagner, Jeremy Abbott, Jason Brown, Marissa Castelli, Simon Shnapir, Meryl Davis i Charlie White sa 60.

U središtu pozornosti bio je 31-godišnji Jevgenij Plušenko kojemu je ovo četvrta olimpijska medalja. Dosada je osvojio zlato u Torinu 2006., te srebra u Salt Lake Cityju 2002. i Vancouveru 2010. godine u pojedinačnoj konkurenciji. Ovime je Plušenko postao tek drugi klizač koji je uspio osvojiiti četiri olimpijske medalje, prije njega to je uspjelo tek Šveđaninu Gillisu Grafstromu, koji je nastupao tijekom 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, te je osvojio tri zlata i jedno srebro.

Međutim, velikom Plušenku show je definitivno ukrala 15-godišnja Julija Lipnickaja, koja je postala najmlađa zlatna klizačica još od 1998. i Amerikanke Tare Lipinski.

REZULTATI:

1. Rusija 75

2. Kanada 65

3. SAD 60

4. Italija 52

5. Japan 51

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:48