STOJE U REDU

Povratak 'Schumija' će izuti sponzore iz cipela

Iako povratak još nije služben, Mercedes je počeo prodavati marketinški prostor na trkaćem kombinezonu Michaela Schumachera
 AFP

ZAGREB - Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić običavao je reći da ga je Tottenhamova ponuda za Modrića izula iz cipela. Slična stvar dogodit će se tvrtkama koje odluče sponzorirati Mercedesovu momčad u Formuli 1. Iako povratak Michaela Schumachera još nije potvrđen, sponzori već sada stoje u redu. Ruke trlja i Willi Webber, menadžer sedmerostrukog svjetskog prvaka, sjedanje legendarnog vozača u bolid Mercedesa masno će se naplatiti.

Prema nekim procjenama, Schumijeva godina u Formuli 1 iznosit će i do 60 milijuna eura. Naravno, samo mali dio tog novca platit će Mercedes, a ostatak će iskeširati sponzori. Glavnog sponzora momčadi u Mercedesu su već osigurali. S malezijskim energetskim gigantom Petronasom potpisan je ugovor na pet godina.

Cifra? Godišnje ne manje od 50-ak milijuna eura. I taj je potpis pokazatelj da je Schumi gotov posao.

Inače, zašto bi Malezijci ušli u momčad koji predvodi Nico Rosberg i potpuno zapostavili Lotus koji djelomično financira i malezijska vlada. Očigledno su dobili jamstva Mercedesa da se Schumi vraća, a s tim u nebo rastu i marketinške minute. Teško da će se neki režiser odlučiti prikazivati Lotus s Trullijem i Glockom kraj živog Michaela Schumachera na stazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 19:20