ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Podravka na prvakinje Europe, CO Zagreb u skupini s Barcelonom i Chamberyjem

Zagrebov trener Ivica Obrvan najavio borbu za drugo mjesto u skupini
 Drago Sopta / Cropix

Hajduk će 23. srpnja na Poljudu igrati protiv nogometnog Dream Teama s Nou Campa, a sljedeće jeseni ili zime u zagrebačku Arenu dolazi najbolja rukometna momčad svijeta - Barcelona.

Ždrijebom u Beču određeno je da će CO Zagreb u Ligi prvaka u sezoni 2011./2012. igrati u skupini A, zajednom s Barcelonom, švicarskim Schaffhausenom, francuskim Chamberyjem, sarajevskom Bosnom, te još jednim klubom iz kvalifikacija ili s pozivnog turnira.

- Zadovoljan sam ždrijebom. Ima tu nekih ‘nagaznih mina’, ali ipak smo dospjeli u solidnu skupinu, što nam otvara mogućnost da napadnemo drugo mjesto - rekao je trener Zagrebovih rukometaša Ivica Obrvan te objasnio:

- Europski prvak Barcelona je nedodirljiv i očekujem da će osvojiti prvo mjesto u skupini. Na nama je da u zagrebačkoj Areni napravimo spektakl kad budemo igrali s Barcelonom i da marketinški maksimalno iskoristimo potencijal te utakmice - rekao je Obrvan, koji će svoju momčad ponovno okupiti 28. srpnja.

Odnos snaga može se dodatno zakomplicirati dospije li u Zagrebovu skupinu pobjednik pozivnog turnira (Valladolid/Špa, Rhein-Neckar Löwen/Njem, Dunkerque/Fra, Kielce/Polj), a ne neka slabije rangirana momčad iz kvalifikacija. Međutim, plasman u osminu finala ne smije biti upitan, jer samo po dvije momčadi iz svake od četiriju skupina završavaju natjecanje u prvom krugu. Prve utakmice Lige prvaka igraju se 28. rujna.

U Beču su ždrijebane i skupine Lige prvakinja za sljedeću sezonu, a hrvatski predstavnik Podravka Vegeta dospio je u konkurenciju europskog prvaka norveškog Larvika, ljubljanskog Krima i jedne ekipe iz kvalifikacija. U drugi krug plasirat će se po dva kluba iz svake od četiriju skupina.

Rukometna Liga prvaka, ždrijeb skupina:

Skupina A: Barcelona (Španjolska), CO Zagreb (Hrvatska), Schaffhausen (Švicarska), Chambery (Francuska), Bosna Sarajevo (BiH), kvalifikant

Skupina B: HSV (Njemačka), Cimos Koper (Slovenija), Constanta (Rumunjska), St. Peterburg (Rusija), Wisla Plock (Poljska), kvalifikant

Skupina C: Čehovski Medvjedi (Rusija), Veszprem (Mađarska), Ciudad Real (Španjolska), Füchse Berlin (Njemačka), Silkeborg (Danska), wild-card

Skupina D: Montpellier (Francuska), Köbenhavn (Danska), Kiel (Njemačka), Ademar Leon (Španjolska), Pick Szeged (Mađarska), kvalifikant

Rukometna Liga prvakinja, ždrijeb skupina:

Skupina A: Midtjylland (Danska), Budućnost (Crna Gora), Thüringer (Njemačka), kvalifikant

Skupina B: Larvik (Norveška), Krim Mercator (Slovenija), Podravka Vegeta (Hrvatska), kvalifikant

Skupina C: Györ (Mađarska), Hypo (Austrija), Metz (Francuska), kvalifikant

Skupina D: Oltchim Valcea (Rumunjska), Itxako Reyno de Navarra (Špajolska), Dinamo Volgograd (Rusija), kvalifikant

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:05