I TO SE DOGODILO

Palac dolje menadžerskom paktu: Mali sportovi pobijedili koaliciju Mamić - Gobac - Bandić

 Ronald Goršić/CROPIX

Sportski je Zagreb, kako smo i predvidjeli, okrenuo palac dolje paktu dvojice menadžera Zdravku Mamiću i Zoranu Gopcu, nije se dao impresionirati ni gradonačelnikovim porukama da “ne bu niš od love, ne podrži li Skupština Zagrebačkoga sportskog saveza kandidata nogometno-rukometne koalicije. Mamićev i Gopčev kandidat je izvisio, Tomislav Grahovac ostao je na 36 glasova, a predstavnik velike većine prikraćenog ZG-sporta Branimir Bašić izabran je za prvog čovjeka sporta u metropoli sa 54 glasa, od 97 izaslanika glasača.

Zdravko Mamić izostao

Dan prije Skupštine Zagrebom se pronio glas da se Zdravko Mamić neće pojaviti na najvažnijim sportskim izborima u zemlji, što je bio signal da priznaje poraz, ali da mu ne želi osobno svjedočiti. Jutro na dan izbora osvanulo je sa SMS porukama da je Mamić u Poljskoj stradao u bliskim susretima s navijačima, no bila je to nečija zlobna podvala. Da je nogometni bos netaknut, čvrsto na nogama, potvrdio je nekoliko sati kasnije Tom Kačinari. A ono što se iz kutije prebrojalo dvadesetak minuta kasnije, razvuklo je Gopčevo lice u kiseli osmijeh, a ozarilo većinu izaslanika.

Branimir Bašić i njegov također većinom glasova (59) potvrđeni dopredsjednik Tomislav Karlo vukli su zajednički svoju kampanju, obećavajući izradu pravednijih kriterija za pošteniju raspodjelu proračunskog novca (za 2012. to je 143 milijuna kuna), a ne da kao dosad tri četvrtine proračuna pojedu veliki i privilegirani klubovi i sportovi, te glomazni, hladni pogon Zagrebačkoga sportskog saveza, a sva ostala gladna usta neka nahrani Isus s pet ribica...

Karlo dopredsjednik

Budući pobjednici osjetili su da je ljudima pun kufer političkih favorita, predatora, klijentelizma, pogodovanja, Bandićevih prijatelja i saveznika, da im je pun kufer zamaskirane strategije, prema kojoj zapravo porezni obveznici stvaraju i održavaju profesionalne pogone. Većina ruku za Bašića i Karla znak je i da su skupštinari ocijenili da Bandić iduće godine neće proći na izborima za gradonačelnika, pa nisu dramatično doživjeli ni njegove poruke ili “bu bilo kako ja kažem ili ne bu novca koliko je bilo do sada”.

- Milan Bandić je pragmatičan čovjek. Možda je to i izjavio, ali vjerujem da će priznati rezultate ove Skupštine - rekao je Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 22:52