SREBRNI JUNAK

Oduševljeni Ivica: Bilo mi je svejedno kojeg će medalja biti sjaja

 Reuters

Ivici Kosteliću ispunio se san! Po drugi puta! Najbolji hrvatski skijaš osvojio je srebrnu olimpijsku medalju u superkombinaciji. Nakon ulaska u cilj 'Profesora' su shrvale emocije.

- Što da vam kažem?! Ne mogu govoriti! Kada sam vidio da sam ispred Zurbriggena znao sam da je to - to! Njega sam se bojao, Zurbriggena sam se najviše bojao. Pun sam dojmova, ovo je strašno - ushićeno kaže hrvatski junak.

- Meni je erupcija emocija bila kada sam ušao u cilj. Znao sam da sam postigao odličan rezultat, a to je najljepši trenutak u životu sportaša.

Srebrni Kostelić osjećao je maleni strah uoči slalomske utrke jer voziti na tatinoj stazi (slalomsku vožnju postavio je Ante Kostelić) nije lako.

- Zna to biti i dodatan teret - izjavio je nasmiješeni Ivica.

Kombinacijski spust otvorio je put prema ovom uspjehu.

- Spust je bio super. S tim zaostatkom znao sam da sam u krugu favorita - kaže Kostelić.

- Moj je cilj bila medalja. Sasvim mi je bilo svejedno kojeg će sjaja biti. Gledajte, nas odvajaju tek stotinke, jedna sitna neopreznost i zato je osvajanje medalje, bez obzira na njen sjaj, veliki uspjeh. Ova je još vrijednija jer je obranjena. U Torinu sam stigao iz sjene, ovdje sam bio favorit pa su svi očekivali uspjeh - kaže Ivica.

'Profesor' je imao čast biti prvi koji je čestitao Bodeu Milleru na prvoj zlatnoj olimpijskoj medalji.

- Jako mi je drago zbog njega. Zaslužio je prvo mjesto - korektan je skijaš koji je Hrvatskoj donio drugu medalju na Igrama u Vancouveru.

Sada, kada je pritisak skinuo s leđa i osvojio što je morao, Ivica može rasterećeno skijati u nastavku natjecanja. A tada je najopasniji!

- Pao mi je teret s leđa, i to je najvažnije. Mislim da ću veleslalom dobro odvoziti.

Natko Zrnčić Dim je u superkombinaciju prošao još jedan školski sat Olimpijskih igara kojeg će, vjerujemo, u budućnosti dobro naplatiti.

Nakon spusta bio 13. sa zaostatkom 1.72 sekunde za Svidalom, u Gipsovom slalomu napravio dvije veće pogreške koje su ga odbacile na ukupno 20. mjesto.

- Napadao sam najviše što mogu i napravio pogreške koje se u utrkama, jednostavno, događaju. Drago mi je da sam dao sve od sebe i da Igre nisam prokockao na taj način. Oduševljen sam Ivicom i slavim s njim ovu medalju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:32