HRVATICE BEZ 2. VOŽNJE

Nijemica Hölzl vodi nakon prvog laufa

 Reuters

Krenula je i američka turneja Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Mondeno zimovalište Aspen u Coloradu domaćin je drugom veleslalomu skijašica.

Najbolje je prvu vožnju iskoristila njemačka skijašica Kathrin Hölzl koja je stazu prebrodila u vremenu 1:03.70, što je bilo dovoljno za prvo mjesto. Najviše joj se približila imenjakinja, ali Austrijanka, Zettel, koja zaostaje 40 stotinki.

Unutar jedne sekunde zaostatka su još treća Šveđanka Pietilae-Holmner i četvrta Austrijanka Brem, dok već peta Slovenka Tina Maze zaostaje čak sekundu i 21 stotinku.

Razočarala je Amerikanka Lindsey Vonn koja je za najboljom zaostala čak četiri sekunde i 63 stotinke, te je time ostala daleko od kruga trideset najboljih i druge vožnje. Nisu se proslavile, ali ipak u drugu vožnju idu šesnaesta Nijemica Maria Riesch i osamnaesta Finkinja Tanja Poutiainen, koja je slavila na prvom veleslalomu sezone u Söldenu.

Od hrvatskih skijašica nastupile su Matea Ferk i Nika Fleiss. Prva nije uspjela završiti utrku, dok je Nika Fleiss zaostala 4.81 sekunde, te se smjestila na 43. mjestu.

U nedjelju se u Aspenu vozi slalom kada se mogu očekivati daleko bolje vijesti vezane uz hrvatske skijašice.

Aspen, veleslalom, prva vožnja:

1. Kathrin Hölzl (Njem) 1:03.70

2. Kathrin Zettel (Aut) +0.40

3. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.55

4. Eva Maria Brem (Aut) +0.60

5. Tina Maze (Slo) +1.21

...

43. Nika Fleiss (Hrv) +4.81

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:05