LEGENDARNI BRANIČ

NFL BEZ ŠAHOVNICE David Diehl nakon 11 sezona u NY Giantsima otišao u mirovinu

Diehl je svojedobno privukao pozornost hrvatskih medija zbog velike tetovaže šahovnice na prilično impozantnoj nadlaktici

Prva šahovnica NFL-a napušta football terene. David Diehl, čija majka je Hrvatica iz okolice Imotskog, objavio je završetak profesionalne karijere nakon 11 sezona u dresu New York Giantsa. Diehl je svojedobno privukao pozornost hrvatskih medija zbog velike tetovaže šahovnice na prilično impozantnoj nadlaktici.

Odrastao je u Chicagu u doticaju s hrvatskom zajednicom, a tijekom karijere uvijek je s ponosom isticao hrvatsko podrijetlo. Premda je izabran tek u 5. rundi drafta 2003, Diehl je od početka zaigrao u prvoj postavi Giantsa, igrajući na više mjesta u ofenzivnoj liniji s blokerskim zadacima. S Giantsima je osvojio dva Super Bowl naslova, a nakon drugog u ljeto 2012. napravio je mini-turneju po dalmatinskoj obali, gdje se, između ostalog, učlanio u Hajduk i pozirao na Poljudu.

- Kad pomislim na Davida, prvo što mi padne na pamet je njegovo nesalomljivo srce - izjavio je trener New Yorka Tom Coughlin.

- On je uvijek izvlačio maksimum iz sebe i to je najbolji način na koji možeš suditi o pojedincu.

Veliki borac i ultimativni timski igrač. Također i neslužbeni tjelohranitelj quarterbacka Elija Manninga. Zanimljivo je da je Diehl bio jedini igrač u klubu s duljim stažem od Manninga.

Jedina mrlja u Diehlovoj karijeri također je na neki način vezana uz Hrvatsku. Diehl je, naime, u lipnju 2012. u jednom pubu gledao utakmicu Hrvatska - Irska na Euru, tijekom koje je previše popio, a večer je završila tako da je sjeo za volan pod utjecajem alkohola i zabio se u parkirana vozila na ulici. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali ostaje slika privođenja Diehla u kockastom dresu kao uspomena na glupost, za koju se zakleo da mu se neće ponoviti.

Očekuje se da će Diehl, koji je već prošao ESPN-ovu obuku za sportaše koji žele raditi u medijima, ostati uz football radeći kao NFL analitičar na jednoj od brojnih američkih tv-postaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:25