OPTIMIST I OPTAMIST

NEVJEROJATNO Najbolji šahist svijeta izbio na vodeće mjesto igre koju igrač čak sedam milijuna ljudi diljem svijeta!

 
Magnus Carlsen
 Mark Kauzlarich / REUTERS

Norvežanin Magnus Carlsen, šahovski velemajstor i aktualni svjetski prvak u šahu, trenutno se nalazi na čelu poretka igrača igre Fantasy Premier League (FPL) , službenog fantasy natjecanja prve engleske nogometne lige, piše The Guardian.

Carlsenu je ovo najbolja sezona u FPL-u, a njegova je momčad Kjell Ankedal u nedjelju izbila na čelo tablice zahvaljujući igri Mohameda Salaha iz Liverpoola, koji je u 17. kolu prve engleske nogometne lige u pobjedi Liverpoola nad Watfordom zabio dva gola te time Carlsenovom timu osigurao 32 boda.

Svjetski priznati šahist potom je promijenio svoju biografiju na društvenoj mreži Twitter. "Svjetski prvak u šahu. Najviše rangirani šahist na svijetu. Trenutno najbolji igrač Fantasy Premier League", napisao je Carlsen.

Carlsen drugoplasiranom igraču Nicku Tanneru, bivšem obrambenom igraču Liverpoola i Bristol Roversa bježi za jedan bod. Tanner bi, međutim, u ponedjeljak mogao preskočiti Carlsena jer u njegovoj momčadi "winorloseonthebooze" igraju tri igrača koji će u ponedjeljak navečer nastupiti u utakmici između Crystal Palacea i Brightona - Brightonovi Matt Ryan i Lewis Dunk te Martin Kelly iz Crystal Palacea.

Momčad Kjell Ankedal trenutno igra u formaciji 3-4-3, a za nju nastupaju vratar Paulo Gazzaniga (Tottenham); obrambeni igrači Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Çaglar Söyüncü (Leicester) i John Lundstram (Sheffield United); vezni igrači Sadio Mané (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool), Heung-Min Son (Tottenham) i Bamidele Alli (Tottenham) te napadači Lys Mousset (Sheffield United), Tammy Abraham (Chelsea) i Jamie Vardy (Leicester).

Screenshot / FPL

Fantasy sport vrsta je natjecateljske igre u kojoj igrači oformljuju virtualne timove sazdane od pravih igrača te skupljaju bodove na temelju njihovog učinka u stvarnom svijetu. Fantasy Premier League prema pisanju The Guardiana igra sedam milijuna igrača.

Carlsen tvrdi da je uspješan u FPL-u zato što ima sreće. Njegova je momčad sezonu 2017/18 završila među tri tisuće najboljih, a prethodnih je sezona također imao zapažene rezultate. Norvežaninu je ove sezone trebalo samo šest tjedana da se probije među tisuću najboljih igrača.

"U Fantasy nogometu sam optimist i Optamist", rekao je Carlsen te pojasnio da se koristi Opta podacima o igračima. Na njih se, navodno, oslanjaju mnogi igrači FPL-a.

Norvežani su općenito dobri u FPL-u, a u najboljih 50 igrača na svijetu imaju čak osam predstavnika. Novinar koji prati šah Tarjei Svensen kaže da se za Carlsenovo poznavanje fantasy nogometa zna već nekoliko sezona. "Ove mu sezone ide vrhunski, ima je odličan tjedan", rekao je Svensen. "Carlsen ostvaruje dobre rezultate jer ima odlično pamćenje i sigurno raspolaže s mnoštvom podataka."

Carlsena je norveška televizija intervjuirala na temu odlične igre pa im je on rekao da ne želi previše pričati o tome kako se ne bi urekao. "U šahu, znate kada ste igrali dobro, a kada loše. Ne mogu preuzeti puno zasluga za uspjeh u (FPL-u) jer sam jednostavno imao sreće", rekao je šahist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:38