UZELA DRUGO SREBRO

Maze: Naša zastava ima tri zvjezdice, a ja želim tri medalje

 AFP

Najbolja slovenska skijašica, 26-godišnja Tina Maze, na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru već je osvojila dvije medalje u Whistler Parku, a u slalomu najavljuje lov i na treću.

Tina Maze na ovim igrama okitila se s dva srebra, u superveleslalomu i veleslalomu. U ovoj drugoj disciplini bila je samo za četiri stotinke sporija od osvajačice zlata, 20-godišnje njemačke skijašice Viktorije Rebensburg.

Maze je puna samopozdanja uoči posljednje ženske discipline na Igrama, slaloma u petak. U toj je disciplini prošle sezone bila vrlo skromna u Svjetskom kupu, ali je ove sezone osvajala bodove u svih sedam dosadašnjih utrka u Svjetskom kupu, a na mariborskom Pohorju popela se i na pobjedničko postolje. I tada je bila druga...

- Nisam slavila svoje dosadašnje medalje u Whistleru, bit će vremena i za to. Učinit ću sve što je mojoj moći da u slalomu osvojim i treću medalju na Igrama. Slovenska zastava ima tri zvijezdice, zašto ja ne bih imala i tri medalje? Uživam u slalomu, a uživat ću i u ovom koji me očekuje. Nemam što izgubiti, a mogu puno toga dobiti. Osjećam se sposobna za još jedan veliki rezultat – najavljuje Tina Maze, koja će u utrku krenuti sa starnim brojem 14, a prvu vožnju (19 sati po našem vremenu) postavlja upravo Slovenac Klemen Bergant.

Hrvatsku će u ovoj utrci predstavljati Ana Jelušić sa startnim brojem 8, Nika Fleiss (27), Matea Ferk (42) i Sofija Novoselić (47).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:45