VJERUJE U POBJEDU

MANUEL ŠTRLEK O POLJACIMA 'Bolji smo od njih, samo se ne smijemo nadigravati šest na šest'

'Igraju jako dobro, sve što su izgubili izgubili su za gol-dva, nitko ih nije nadigrao'

Kielce dominira poljskim rukometom na krilima pet hrvatskih reprezentativaca. Lani su Venio Losert, Željko Musa, Manuel Štrlek, Ivan Čupić i Denis Buntić osvojili duplu krunu u Poljskoj, a s Kielcem bili i polufinalisti FF Lige prvaka u Kölnu, na kraju treći ispred Kiela. Odmah do njih je Wisla, u kojoj igraju još trojica hrvatskih aduta Marin Šego, Vedran Zrnić i Janko Kević. Činjenica da čak osam naših dobrih igrača igra u Poljskoj u dva najjača kluba, dosta govori o poljskom rukometu danas.

Manuel Štrlek, koji je na lijevom krilu Kielca, reći će:

- Poljski rukomet napreduje krupnim koracima. Do jučer je postojalo samo Kielce, pa se pojavila, Wisla, a danas su jaki i Zabrze, i Azoty, i Szczecin, i Glogow. Investiraju, dovode igrače, podigli su svoju školu i kao rezultat svega je projekt ove selekcije, u koji su ušli kao domaćini EP kojem će ugostiti za dvije godine

Reprezentacija dosta oscilira.

- Nova je, dosta je bilo promjena i problema uoči EP, no, sve u svemu igraju jako dobro, sve što su izgubili izgubili su za gol-dva, nitko ih nije nadigrao. Momčad je, rekao bih, pola mladi, pola stari i to izgleda OK.

Prvu liniju sa Szmalom, Jureckim, Jurkiewiczem, Lijewskim i društvom znamo. Možete li predstaviti nove igrače?

- Dva nova igrača iz Pulawyja dobro znam jer tamo s njima igra i naš Tarabochia. Lijevo krilo Krajewski, iznimno brz, puca penale, rješava utakmice i ovdje se čak nametnuo u dosta situacija ispred Wisniewskog, koji je lani na SP bio broj 1. Na desnom vanjskom iz istog kluba je Szyba, zna igrati, ima blizu dva metra i dobar je šuter. Onda imaju na desnom krilu hitrog Lučaka, koji se ovdje pretvorio u broj 1 nakon ozljede Orzechowskog... Recimo da su to prava osvježenja za taj sastav.

Gledali ste ih?

- Jesam, rekao bih da je to što sam očekivao od njih. Obrana im je jak dio sastava, Szmal brani u odličnoj formi cijelo EP, a ispred njega su snažni dvometraši Jurkiewicz, dva Jurecka, Lijewski i dva specijalista za te stvari Syprzak i Grabarczyk. Mogu iz toga potegnuti dobru kontru, a kada je riječ o postavljenom napadu, tu konce vuče Jaszka, u odličnoj formi su u prvom redu Jurkiewicz i Lijewski.

I kako ćemo protiv Poljaka?

- Onako kako najbolje znamo, obranom i lakim golovima. Ne smijemo se s njima nadigravati “šest na šest” jer smo vidjeli protiv Francuza koliko nas to može umoriti. Mislim da smo bolji od njih - zaključuje Štrlek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 04:00