REZULTATI PONIŠTENI

Magla odgodila drugu vožnju veleslaloma

Croatia's Ivica Kostelic competes in the men's giant slalom during the FIS World cup in alpine skiing in Soelden on October 24, 2010. AFP PHOTO/JOE KLAMAR
 AFP

ZAGREB - Svjetski kup počeo je jednom od dvije najgore stvari koje se mogu dogoditi skijašima. Težih ozljeda, srećom nije bilo, ali veleslalom u Söldenu je otkazan, odnosno nije završen, jer se u “poluvremenu” spustila gusta magla.

Uvjeti su ugrožavali sigurnost veleslalomaša koji su na austrijskom ledenjaku tražili prve ovosezonske bodove i odgovor na pitanje kakav su posao napravili u pripremnom razdoblju. “Poluslužbene” informacije kažu da se zbog zgusnutog kalendara neće voziti zamjenska utrka. Takav rasplet ne mora nužno biti loš za Ivicu Kostelića, jer u veleslalomima najčešće osvaja manje bodova od suparnika za Veliki globus. Iako, ovaj put je nakon prvog “laufa” bio deseti (+ 1.23 sekunde) te ispred Janke (13), Raicha (15) te Millera (23) kojeg neki guraju u taj krug. Svindal (7) bio je osam desetinki brži od Ivice. Iščekivali smo spektakularni rasplet jer su šestorica bila unutar sitnih 15 stotinki, ali se zbog vremenskih prilika druga vožnja pretvorila u Godota.

- Žao mi je jer sam bio u dobroj poziciji nakon prvog “laufa”, ali vremenski uvjeti su bilo vrlo loši, vidljivost slaba, i nije se moglo skijati. Šteta je što sam zbog velike pogreške na glavnoj strmini izgubio dragocjeno vrijeme - izjavio je Kostelić.

Odličan je bio i gornji dio staze, u kojem je bio stotinku brži od vodećeg Richarda.

- Nakon toga sam izgubio idealnu poziciju i dosta mi je vremena trebalo da se vratim u pravu putanju.

Natko Zrnčić-Dim je sa 69. startnim brojem bio 60.

Natko tek na 60. mjestu

- Zadovoljstvom me ispunjava jedino to što mi se ostvarila želja da nastupim na otvaranju sezone. Veleslalom moram još mnogo trenirati.

Rezultati prve vožnje: 1. Richard (Fra) 1:10.56, 2. Ligety (SAD) +0.02, 3. Schörghoffer (Aut) i Simoncelli (Ita) +0.03... 10. KOSTELIĆ (HRV) +1.23... 60. ZRNČIĆ-DIM (HRV) +4.69...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:57