GOLUŽA DOBIO OTKAZ

Loš za Sisak, ali još uvijek dobar za reprezentaciju

Klub je službeno priopćio da je trener sisačkog prvoligaša Slavko Goluža dao ostavku, a zapravo je smijenjen iz više razloga
 Ante Cizmic / CROPIX

SISAK - Treću utakmicu rukometaša Siscije Sisak, koju su odigrali bez pobjede, (Nexe je bio bolji od Siscije u nedjelju u Sisku) nije ‘preživio’ trener Sisicije i hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža . Službeno je priopćeno iz kluba da je Goluža dao ostavku, a stvarno je smijenjen, ne samo zbog loših rezultata sisačkih rukometaša, nego zbog loše atmosfere u svlačionici i činjenice da je sisačka publika Golužu uzela na zub.

Tako barem govori ‘svlačionica’.

Prvi trenerski posao

Goluža je prvi put u Sisak kao trener došao u rujnu 2008. godine i to mu je bio prvi samostalni trenerski posao. Drugi put je u Sisku stigao u lipnju prošle godine, sada već kao trener hrvatske rukometne reprezentacije. Golužu će na mjestu trenera prve momčadi Siscije zamijeniti Josip Ražić, sisačka rukometna legenda, koji je bio treber rukometaša Siska prije Goluže i postigao je s ekipom najveći uspjeh u povijesti sisačkog rukometa - treće mjesto prve rukometne lige.

Gobac nema pojma

Goluža je o cijeloj situaciju iznio nešto drugačije mišljenje:

- Nije istina da sam smijenjen, ja sam dao ostavku o kojoj Uprava još nije donijala konačni stav. Imam to crno na bijelo. Nije me u klubu bilo mjesec i pol dana (SP u Švedskoj), a dok me nije bilo, nije ispoštovan moj plan i program po kojem su igrači morali raditi. Neke sam igrače zatekao s viškom kilograma, neki nisu ni dolazili na trening. Nije se radilo kako treba već se na treninzima igrao nogomet. Ponudio sam ostavku jer nisam zadovoljan i jer nemam neophodne uvjete za rad. Utakmice koje smo izgubili već su bile dobivene. Uostalom, Nexe ima duplo veći budžet i 16 igrača, a ja ih u Sisciji imam samo osam...

Zoran Gobac često se mora ‘braniti’ kako osobno ne kontrolira sve u HR rukometu. Njegova izjava povodom Golužine ostavke (smjene) trebala bi to potvrditi:

- Goluža dao ostavku? Prvi glas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:28